Tort cu fructe de padure si bezele
Tort cu fructe de padure si bezele. Din reteta de baza a acestui blat am realizat diverse prajituri cu fructe.
Tort cu fructe de padure si bezele este cadoul meu pentru voi, cititorii blogului Diva In Bucatarie, la ceas aniversar. Azi, Diva In Bucatarie aniverseaza 8 ani de cand s-a lansat in spatiul virtual, asa ca avem motiv intemeiat sa sarbatorim cu un tort delicios, simplu, usor de pregatit.
Fuctele de padure, usor acrisoare, se imprietenesc cu o crema simpla din mascarpone amestecata cu ciocolata alba si frisca naturala, dar si cu cateva bezele ce vor completa perfect toata aceasta combinatie, totul transformandu-se intr-o poveste frumoasa cu arome, gusturi si texturi ce te cuceresc inca de la prima inghititura.
Tort cu fructe de padure si bezele este acel desert special, perfect pentru orice aniversare sau pur si simplu pentru zilele in care iti doresti ceva dulce si usor de pregatit. Este un tort naked, fara pretentii, dar atat de dragut pana la urma.
Blatul este un pandispan simplu. Reteta video este prezentata aici. L-am pregatit de multe ori, in varianta cu praf de copt sau fara. Aici este fara praf de copt. Secretul lui: albusurile batute spuma tare ca pentru bezea.
Din reteta de baza a acestui blat am realizat diverse prajituri cu fructe.
Crema are mascarpone, ciocolata alba si frisca naturala. Simplu, banal, daca se respecta indicatiile. Important este ca smantana pentru frisca sa fie rece, din frigider.
Siropul folosit este la fel de simplu, cu arome ce nu ar trebui sa lipseasca dintr-un desert delicios.
Una din cele mai cautate retete de pe blog este tot a unui tort aniversar: Tort Raffaello. L-am pregatit acum 2 ani si ma bucur inca de fiecare poza pe care o primesc, de aprecierile si multumirile voastre. Sper ca si tortul acesta, cu fructe de padure si bezele, sa devina unul din torturile vostre preferate. La fel de apreciate sunt si torturile festive prezentate in aceasta colectie.
Prima reteta postata pe blog a fost a unui tort cu capsuni. Era cel mai banal tort pregatit vreodata, caci aveam in jur de 50 de musafiri, si imi doream sa ii rasfat cu cat mai multe prajituri. Pozele erau facute fara sa stiu ca peste 2 luni voi porni aceasta aventura frumoasa din viata mea. Le facusem initial doar pentru prietena mea.
Diva In Bucatarie mi-a adus multe bucurii. Mi-am facut multi prieteni, oameni frumosi si valorosi si ii iubesc pe fiecare in parte. Anul trecut am pornit si canalul video pe YouTube, unde incerc sa aduc retete la fel de simple si de usor de pregatit. Va astept sa va abonati pentru a fi la curent cu noutatile. Va multumesc tuturor si fiecaruia in parte pentru ca mi-ati adus atat de multe bucurii, pentru colaborarile frumoase, pentru ca sunteti parte din viata mea.
Din acest motiv reteta de azi nu are o explicatie in cuvinte a modului de pregatire. Va las sa vedeti intr-un film cum am pregatit tortul cu fructe de padure si bezea. Este un film mai lung decat cele obisnuite, dar nu prea lung, caci nici nu vreau sa va retin prea mult in fata ecranelor.
Stiu ca atunci cand veti dori sa il pregatiti veti reveni la video. Si, daca il veti pregati, eu va astept pozele. Le voi publica cu drag.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
6 oua
1 varf cutit de sare
1 plic zahar vanilinat
300 g zahar
300 g faina
150 ml ulei
1 lingurita coaja rasa de lamiae/ finesse de lamaie
Pentru crema:
250 g mascarpone
100 g zahar pudra
1 ciocolata alba
500 ml smantana pentru frisca
5 g gelatina
30 ml apa
Pentru sirop:
200 ml apa
70 g zahar
1 lingurita esenta naturala de vanilie
1 lingura coniac
Pentru umplere si decor:
100 g bezele
400 g fructe de padure
PREPARARE:
Pentru a vedea cum am pregatit acest tort va invit sa urmariti video-ul de mai jos:
Dar, asa cum v-am obisnuit am pentru voi cadouri. Intrati in postarea de pe facebook si descoperiti despre ce este vorba.