Budinca de dovlecei, cu casaval si orez intr-o combinatie surprinzatoare dar reusita. Eu am pus baby spanac, dar puteti folosi alte verdeturi care va plac.
INGREDIENTE:
2 dovlecei rasi (300 g)
250 g orez fiert si racit
250 g cascaval ras
4 cepe verzi
2 linguri rase amidon
3 oua
50 g baby spanac
sare
piper
nucsoara
2 linguri cascaval ras pentru topping
PREPARARE:
Radem dovlecei si ii lasam 30 minute intr-o sita, apoi ii stoarcem putin in mana. Amestecam intr-un vas dovleceii cu amidon, orez fiert, casaval ras, ceapa verde tocata marunt si 3 oua batute.
Asezonam cu sare, piper si nucsoara, apoi adaugam baby spanac tocat mai mare si amestecam.
Punem compozitia intr-o tava si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pana budina devine ferma si nu mai are lichid (60-90 minute, in functie de puterea cuptorului din dotare). Cand soatem din cuptor putem presara putin casaval ras.
Lasam sa se raceasca pe un gratar, apoi putem manca.
Pofta buna!
Cred ca-i tare buna budinca!
Ce bunatate!!!
Foarte buna 🙂
Bun bun si sanatos. Poate reusesc si o adaptez, transformand-o in reteta de post!
Foarte gustoasa! Multumesc de idee!
Mereu fac budinca cu branza de capra si conopida (cascaval ras mozarela rasa,parmesan,gasiti la lidl)nu am facut niciodata cu dovlecel,am sa o incerc.AM uitat pun si 100 ml smantana de gatit de la dorna,iese o bunatate.
Abia astept impresiile dupa ce faceti reteta!