Prajitura de post cu migdale si nuca de cocos
Prajitura de post cu migdale
Prajitura de post cu migdale si nuca de cocos
Pentru cei are tin post sau pentru cei care au eliminat lactoza si ouale din alimentatie, aceasta prajitura va fi rasfatul perfect pentru o pauza langa o ceasca de ceai.
Ingrediente:
400 ml lapte din orez cu migdale
50 g crema de cocos
25-30 ml ulei
350 g faina
100 g amidon
50 g nuca de cocos
200 g zahar
2 plicuri zahar vanilat
1 plic praf de copt
1 varf cutit bicarbonat
30 g migdale macinate
30 g nuca macinata
1/4 lingurita scortisoara
1 lingurita coaja rasa de portocale
Pentru decor:
60 g zahar pudra
1 lingurita praf de cacao neagra
15 ml lapte migdale fierbinte
1 lingurita ulei
Cum faci Prajitura de post cu migdale si nuca de cocos:
Amestecam intr-un vas faina, amidonul, zaharul, nuca de cocos, praful de copt si bicarbonatul. In alt vas amestecam laptele de migdale cu crema de cocos si uleiul, apoi le turnam peste ingredientele solide.
Amestecam si adaugam coaja rasa de portocale, apoi nucile, migdalele si scortisoara.
Turnam compozitia in tava si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C pana trece testul cu scobitoarea, apoi o lasam sa se raceasca pe un gratar.
Putem sa o servim doar pudrata cu zahar sau pregatim o glazura simpla amestecand zaharul cu cacao, apoi cu laptele fierbinte si ulei.
Decoram conform inspiratiei de moment.
Pofta buna!
Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.
Arata minunat si a crescut asa de frumos, ca n-as fi zis ca de de post 🙂 Felicitari!
Multumesc!