Acest cozonac sarat prezentat sub forma de coronita merge perfect pentru sarbatorile Pascale. Putem sa punem ouale vopsite in mijloc, devenind astfel piesa centrala a mesei.
INGREDIENTE:
Pentru blat:
650 g faina
20g drojdie proaspata
1 lingurita zahar
250 ml lapte cald
30 g unt + 1 lingurita unt pentru uns
2 oua batute
1 lingura sare
Pentru umplutura:
70 g sunca slaba
100 g cascaval taiat ubusri
50 g bacon taiat fasii sau cubulete
75 g branza emmentaler
PREPARARE:
Topim untul si il lasam sa se raceasca putin. Dizolvam drojdia cu 1 lingura de zahar si 1 lingura faina in 100 ml lapte cald. O lasam in jur de 10 minute sa dospeasca, apoi o punem peste faina impreuna cu restul ingredientelor si incepem sa framantam pana obtinem un aluat elastic, neted, care nu se lipeste de maini. Ne inarmam cu rabdare, framantatul dureaza in jur de 10- 15 minute. Il acoperim cu o folie alimentara, apoi cu un prosop si il punem la loc cald sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Cand aluatul a crescut suficient il luam si il mai framantam inca 2-3 minute, apoi il lasam sa se odihneasca 15 minute in loc cald. Dupa acest interval il impartim in doua si intindem 2 fasii lungi. Peste prima fasie punem sunca si cascavalul tocat cuburi, putin patrunjel verde, un praf de sare si piper proaspat macinat. Acoperim cu a doua fasie, presaram emmentaler , bacon si patrunjel, apoi rulam si punem in tava.
Punem in forma cu pereti detasabili tapetata cu hartie de copt si mai lasam sa creasca 20-30 minute la loc cald.
Coacem pe programul de paine timp de 40-45 minute, avand grija sa avem pe fundul cuptorului un vas mic termorezistent cu apa.
Scoatem cozonaul sarat pe un gratar si presaram putin cascaval ras si decoaram cu cateva frunze mari de patrunjel. 🙂
Sa aveti pofta!
Ma puteti urmari si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook o gaseiti daca apasati aici.
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube.
Comentarii
Geniala idee, nu m-am gandit niciodata sa fac cozonac sarat, e un aperitiv originalt si arata fantastic, felicitari!