Pasca cu branza si nuca de cocos

25 martie 2015Diva in Bucatarie

Pasca cu branza si nuca de cocos

pasca cu nuca de cocos diva in bucatarie o

Ingrediente:

(pentru o forma cu diametrul de 20 cm)

Blat:aluat de cozonac – jumatate din compozitia unui cozonac

Pentru crema de branza:

300 g branza de vaci

350 g ricotta

1 ou+2 galbenusuri

125 g zahar tos

2 plicuri zahar vanilat

1/2 lingurita pasta de vanilie (esenta)

75 g nuca de cocos

1 lingura smantana

2 linguri lichior oua

2 linguri amidon

1 lingura gris

Cum faci Pasca cu branza si nuca de cocos:

Pregatim aluatul de cozonac si il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.

Cu putin timp inainte de a modela aluatul in forma cu pereti detasabili pregatim crema de branza amestecand branzeturile cu 1 ou, 2 galbenusuri, zahar tos si zahar vanilat, nuca de cocos, amidon, gris si pasta de vanilie.

pasca-cu-nuca-de-cocos-1  pasca-cu-nuca-de-cocos-2

Adaugam lichiorul de oua sau de ciocolata alba si amestecam.

Impartim aluatul astfel incat sa avem o parte mai mare pentru blat si o parte mica pentru decor (in proportie aproximativa de 70 si 30%).

Intindem blatul in cerc, astfel incat atunci cand il punem in tava sa intoarcem o bucata mica (de 1 cm) peste branza.

pasca-cu-nuca-de-cocos-3  pasca-cu-nuca-de-cocos-4

Realizam decorul si il punem peste marginea intoarsa.

Coacem pasca cu branza si nuca de cocos in cuptorul preincalzit la 160°C timp de 30 minute, apoi la 180° C pentru 30-40 minute – in functie de puterea cuptorului din dotare, pana se coace aluatul.

Oprim cuptorul si lasam pasca inca 10 minute, apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca pe un gratar. Ungem marginile cu miere de albine.

pasca-cu-nuca-de-cocos-5

Pofta buna!

Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *