Pasca cu branza si nuca de cocos
Pasca cu branza si nuca de cocos
Ingrediente:
(pentru o forma cu diametrul de 20 cm)
Blat:aluat de cozonac – jumatate din compozitia unui cozonac
Pentru crema de branza:
300 g branza de vaci
350 g ricotta
1 ou+2 galbenusuri
125 g zahar tos
2 plicuri zahar vanilat
1/2 lingurita pasta de vanilie (esenta)
75 g nuca de cocos
1 lingura smantana
2 linguri lichior oua
2 linguri amidon
1 lingura gris
Cum faci Pasca cu branza si nuca de cocos:
Pregatim aluatul de cozonac si il lasam sa creasca pana isi dubleaza volumul.
Cu putin timp inainte de a modela aluatul in forma cu pereti detasabili pregatim crema de branza amestecand branzeturile cu 1 ou, 2 galbenusuri, zahar tos si zahar vanilat, nuca de cocos, amidon, gris si pasta de vanilie.
Adaugam lichiorul de oua sau de ciocolata alba si amestecam.
Impartim aluatul astfel incat sa avem o parte mai mare pentru blat si o parte mica pentru decor (in proportie aproximativa de 70 si 30%).
Intindem blatul in cerc, astfel incat atunci cand il punem in tava sa intoarcem o bucata mica (de 1 cm) peste branza.
Realizam decorul si il punem peste marginea intoarsa.
Coacem pasca cu branza si nuca de cocos in cuptorul preincalzit la 160°C timp de 30 minute, apoi la 180° C pentru 30-40 minute – in functie de puterea cuptorului din dotare, pana se coace aluatul.
Oprim cuptorul si lasam pasca inca 10 minute, apoi o scoatem si o lasam sa se raceasca pe un gratar. Ungem marginile cu miere de albine.
Pofta buna!
Pentru mai multe retete in format video te poti abona la canalul de YouTube.
Ce pasca buna ai facut.
Am notat la carnetel.
Ce minunat arată secțiunea!
Cat de frumoasa este! Interesanta combinatie, trebuie s-o incerc si eu!
Delicioasa!!!
O sa fac si eu!
Super!