Conopida murata in saramura

16 septembrie 2014Diva in Bucatarie

Conopida murata in saramura. Poftesc deja la conopida murata in saramura! Imi place langa friptura, dar nu lipseste de pe masa daca la masaavem o iahnie de fasole.

Poftesc deja la conopida murata in saramura! Imi place langa friptura, dar nu lipseste de pe masa daca la masaavem o iahnie de fasole.

INGREDIENTE:

(pentru 2 borcane de 1.4 l)

1-1.2 kg conopida

2 morcovi medii

1 bucata hrean taiata rondele

2 flori marar uscat

2 lingurite boabe mustar

2 lingurite boabe piper

cateva boabe ienibahar

2 frunze dafin

sare grunjoasa neiodata

apa

PREPARARE:

Alegem conopida proaspata si sanatoasa. Pe fundul borcanelor punem 2-3 felii de hrean, boabe de mustar si de piper (pastram boabe de piper si pentru saramura).

Spalam conopida bine sub jet de apa, rupem buchetele si le asezam in borcane avand grija sa punem si rondele de morcovi printre ele. peste buchetele punem in fiecare borcan cate o floare uscata de marar.

Punem la fiert apa cu sare (la 1 l apa 30 g sare grunjoasa neiodata) cu cateva boabe piper, boabe ienibahar, frunze dafin si cateva rondele de hrean.

Turnam saramura fierbinte peste conopida, sigilam borcanele si le acoperim cu o patura pana a doua zi.

Pastram borcanele intr-o camara racoroasa, avand grija sa le vanturam cand incep sa fermenteze.

Sa va fie de folos!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *