fbpx

RETETE RECENTE

CONOPIDA MURATA IN SARAMURA

September 16, 2014 | CATEGORIA

conopida-murata-in-saramura-1

Poftesc deja la conopida murata! Imi place langa friptura, dar nu lipseste de pe masa daca la masaavem o iahnie de fasole.

INGREDIENTE:

(pentru 2 borcane de 1.4 l)

1-1.2 kg conopida

2 morcovi medii

1 bucata hrean taiata rondele

2 flori marar uscat

2 lingurite boabe mustar

2 lingurite boabe piper

cateva boabe ienibahar

2 frunze dafin

sare grunjoasa neiodata

apa

 

PREPARARE:

Alegem conopida proaspata si sanatoasa. Pe fundul borcanelor punem 2-3 felii de hrean, boabe de mustar si de piper (pastram boabe de piper si pentru saramura).

Spalam conopida bine sub jet de apa, rupem buchetele si le asezam in borcane avand grija sa punem si rondele de morcovi printre ele. peste buchetele punem in fiecare borcan cate o floare uscata de marar.

Punem la fiert apa cu sare (la 1 l apa 30 g sare grunjoasa neiodata) cu cateva boabe piper, boabe ienibahar, frunze dafin si cateva rondele de hrean.

Turnam saramura fierbinte peste conopida, sigilam borcanele si le acoperim cu o patura pana a doua zi.

Pastram borcanele intr-o camara racoroasa, avand grija sa le vanturam cand incep sa fermenteze.

Sa va fie de folos!

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *