Conopida murata in saramura
Conopida murata in saramura. Poftesc deja la conopida murata in saramura! Imi place langa friptura, dar nu lipseste de pe masa daca la masaavem o iahnie de fasole.
Poftesc deja la conopida murata in saramura! Imi place langa friptura, dar nu lipseste de pe masa daca la masaavem o iahnie de fasole.
INGREDIENTE:
(pentru 2 borcane de 1.4 l)
1-1.2 kg conopida
2 morcovi medii
1 bucata hrean taiata rondele
2 flori marar uscat
2 lingurite boabe mustar
2 lingurite boabe piper
cateva boabe ienibahar
2 frunze dafin
sare grunjoasa neiodata
apa
PREPARARE:
Alegem conopida proaspata si sanatoasa. Pe fundul borcanelor punem 2-3 felii de hrean, boabe de mustar si de piper (pastram boabe de piper si pentru saramura).
Spalam conopida bine sub jet de apa, rupem buchetele si le asezam in borcane avand grija sa punem si rondele de morcovi printre ele. peste buchetele punem in fiecare borcan cate o floare uscata de marar.
Punem la fiert apa cu sare (la 1 l apa 30 g sare grunjoasa neiodata) cu cateva boabe piper, boabe ienibahar, frunze dafin si cateva rondele de hrean.
Turnam saramura fierbinte peste conopida, sigilam borcanele si le acoperim cu o patura pana a doua zi.
Pastram borcanele intr-o camara racoroasa, avand grija sa le vanturam cand incep sa fermenteze.
Sa va fie de folos!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Ador conopida murata! Arata super!!
Abia astept si eu muraturile, le ador 🙂 Mai ales conopida!