Thai food cooking class and romanian wine & gastromomy

17 septembrie 2014Diva in Bucatarie

Thai Food Cooking Class and Romanian Wine & Gastromomy

“Thai Food Cooking Class and Romanian Wine & Gastromomy” a avut loc in 12.09.2014 la Hotel Athenee Palace Hilton, in Bucuresti, in prezenta ES Dl. Komgrit Varakamin, Ambasadorul Regatului Thailandei la Bucureşti si a dlui. Razvan Filipescu, presedintele Autoritatii Naţionale pentru Turism.

thai-food-athenee-1

S-a gatit Thai food, cu participarea distinselor sotii ale ambasadorilor straini in Romania. Diversitatea ingredientelor si aromelor din bucataria thailandeza contribuie din plin la faptul ca aceasta este una din cele mai apreciate din lume. Au fost alese cateva retete specifice pentru a fi pregatite chiar de doamne:

1. Som Tum (o salata picanta cu castraveti si creveti)

thai-food-athenee-2

2. Tom Kha Gai ( supa de pui cu ciuperci si lapte de cocos)

thai-food-athenee-3

3. Tub tim Grob (“rubine” in lapte de cocos – un desert perfect pentru zilele calduroase)

thai-food-athenee-4

Thailanda a fost intotdeauna o destinatie prietenoasa pentru turisti, cu o frumusete naturala greu de egalat, cu multe locuri istorice si o bucatarie apreciata pentru preparatele gustoase.

Evenimentul a continuat pana tarziu, alaturandu-se si o parte dintre Ambasadori, s-au degustat vinuri romanesti, iar invitatii au fost incantati sa afle mai multe despre vinurile noastre si traditia viticola de peste 4000 de ani, despre Ruta Dunareana a vinului si alte informatii care le-au trezit interesul.

thai-food-athenee-5

Pentru ca eu sunt un fan al bucatariei thailandeze va invit si pe voi sa le incercati retetele simple si gustoase.

Este dovedit faptul ca gastronomia “leaga, conecteaza oameni si culturi”, asa ca va invit sa spuneti ce mancare specific romaneasca consederati ca trebuie promovata in lume.

Si voi incepe eu lista propunerilor cu ceva special, pregatit in ajunul Craciunului: „Scutecele Domnului – Turte pentru ajunul Craciunului„, un preparat dulce din zona Moldovei.

scutecele-domnului-turte-pentru-ajunul-craciunului

Daca aveti poze eu le astept cu drag la adresa de email office@divainbucatarie.ro si poate intr-o zi sugestia voastra va prinde viata. 🙂

 

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Foarte bune ideile cu zacusca si cozonacul si as adauga ciorbele. Orice fel de ciorbe – de vacuta, de perisoare, radauteana, de loboda… atata timp cat e acrita 🙂 Lipsa ciorbelor mi se pare o lacuna fantastica a bucatariei occidentale.

    1. Specifice Banatului ar fii Gulasul, Papricasul, Supa de carne cu taitei de casa, Pogacele cu jumari, Sunca de porc in aluat (de Pasti), Placintele cu varza…. si inca multe altele. Iti trimit mail cu ce am eu postat pana acum si tu alegi ce crezi ca ar merge la ideea pe care o ai tu. Pup!

  2. Inafara de clasicele sarmale, in tot felul de foi, ar merita promovate si ciorbele ardelenesti de porc,cu tarhon, ciorbele oltenesti cu praz si schinduf (sau sfanduc, cum e denumit in zona), preparatele de Craciun cu carnatii si cozonacii specifici fiecarei zone, preparatele de Pasti printre care drobul de miel si coastele de miel umplute, sau preparatele din carne de rata sau de gasca, cu mirodenii si vin rosu. Am trimis la adresa office@dev.divainbucatarie.ro, pozele unor preparate specific romanesti, pe care le puteti gasi pe site-ul meu http://www.mancamsanatos.ro, pregatite in maniera sanatoasa.

  3. Frumoasa initiativa, felicitari! Mie imi vine in minte acum borsul pescaresc, asa cum se prepara in Delta Dunarii, la ceaun cu pirostrii, langa balta, cu varietate de pesti de apa dulce si cu bogatie de legume.

  4. Slanina si carnatii afumati de Craciun in gospodaria bunicilor, buretii de fag murati in otet cu sfecla rosie si ciorba de fasole in paine.

  5. Sunt atat de multe mancaruri specifice romanesti ca nici nu stiu asupra careia sa ma opresc cu precadere !Toate sunt extraordinar de bune iar impactul lor asupra strainilor este incredibil.Nu putem decat sa speram la cat mai multe astfel de initiative!!! Toate vor fi un succes !!

  6. Cred ca avem foarte multe bunatati pe care ar trebui sa le promovam si care sa ne reprezinte cu succes in intreaga lume. Preferatele mele sunt sarmalutele si zacusca, dar cu siguranta nu refuz o portie de piftie, o ciorba de perisoare sau o portie generoasa de papanasi cu smantana si dulceata de cirese amare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *