Penne cu sos arrabbiata
Penne cu sos arrabiata. Penne cu sos arrabiata as manca saptamanal. O portie mica. Cat sa imi satisfac pofta.
Penne cu sos arrabiata – Paste cu sos arrabiata – Penne all’arrabbiata – reprezinta reteta simpla si gustoasa de paste, cu un gust delicios dat de rosii coapte, sos picant si aromat, ce poate fi o idee delicioasa pentru pranz sau cina.
Noi mancam adesea paste, iar retetele simple, rapide si usor de pregatit, cum este cea de fata, sunt perfecte si pentru cei care stau foarte mult timp la birou si vor sa gateasca totusi o cina cu ingrediente bune, ce poate fi savurata in maxim 15 minute.
Paste cu sos arrabiata reprezinta una din retetele pe care le-ar putea pregati si un copil. Cel mai mult am intalnit penne cu sos arrabiata, dar pot fi folosite si alte paste scurte.
Sosul Arrabiata este un sos clasic al bucatariei italiene, ce are la baza cu rosii, usturoi si ardei iuti, ce aduce cea mai placuta savoare pastelor fierbinti, proaspat scurse dornice sa fie acoperite de un sos bun.
Cine a spus ca retetele simple sunt cele mai bune a avut dreptate. Am facut de multe ori penne cu sos arrabiata si pentru a le lua la birou. Stiam ca am multi iubitori de paste printre colegii mei.
Imi spuneau ca iau si iei o pasta, dar cand sosul este bun, nu te poti opri si mai incerci. Si iata cum aveam probabil cel mai complex pranz, caci toti imi intorceau si ei ceva din pranzul lor. Altfel as fi ramas flamanda.
Penne cu sos arrabiata as manca saptamanal. O portie mica. Cat sa imi satisfac pofta.
Va recomand sa incercati si alte retete la fel de simple si rapide de paste cu sos, considerate clasice in bucataria italiana:
- 1. paste cu sos marinara,
- 2. penne 4 formaggi,
- 3. penne alla vodka,
- 4. spaghetti a la puttanesca,
- 5. paste napolitane.
- 6. spaghetti alla Bolognese.
Puteti cauta mai multe in categoria „paste si orez”, sunt sigura ca veti gasi multe retete ce va vor inspira. Pastele cu pui au devenit preferatele mamicilor.
Cred ca reteta de penne cu sos arrabiata este potrivita mai mult adultilor.
Sunt putini copii care mananca picant.
Acum va las sa vedeti de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare pentru penne cu sos arrabiata.
Ingrediente Penne cu sos arrabiata:
200 g paste tip penne (putem folosi si paste fara oua)
Pentru sos:
4 linguri ulei de masline
1 ardei iute sau ½ lingurita fulgi de ardei
2 catei usturoi tocati
300 g pulpa de rosii
6-8 rosii cherry taiate in 1/4
sare – dupa gust
piper
Pentru servit:
parmezan pentru servit – daca tinem post nu folosim
patrunjel verde
Mod de preparare:
Incalzim uleiul de masline intr-o tigaie, apoi adaugam ardeiul iute taiat felii (sau fulgii de ardei) si lasam sa se caleasca 30-45 secunde.
Indepartam din tigaie usturoiul si ardeiul. Punem peste ulei in tigaie rosiile tocate pentru a le cali. Dupa 1 minut adaugam iar in sos usturoiul si ardeiul.
Fierbem in jur de 5 minute, sau pana sosul incepe sa se ingroase. Condimentam cu sare si piper.
Fierbem pastele conform instructiunilor de pe pachet, apoi le scurgem si le punem peste sosul iute de rosii si amestecam pana se acopera pastele uniform cu sos.
Daca este nevoie se poate adauga putin lichid in care au fiert pastele.
Le servim imediat cu parmezan ras.
Pofta buna!
Ma gasiti si pe Instagram
Pagina de Facebook este aici.
Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.
Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.
Pe langa preferatele carbonara se numara si arrabiata! Chiar m-am gandit la ele ieri 😉 Te pup
Anto, eu sunt mare fan paste!
Asa cum imi place mie, simplu si bun!
O saptamana frumoasa!
Multumesc Viviana! O saptama frumoasa si tie!
Daca scot parmezanul, merg de minune ptr postul de saptamana asta! Pupici
DAA!!!
Cat de bine arata!!!! pup!
Multumesc Dana!
Apetisante pastele.Sunt preferatele Dianei mele.
Multumesc Mihaela!
Pur si simplu delicios! Ador pastele astea!
Multumesc Maya!
Ce culori frumoase!!!Super delicioase!Pupici!
Multumesc Licuta! Te pup
Complicata treaba cu scosul din ulei a usturoiului si a fulgilor de ardei.
scurgi ulieul usor, restul ramane in tigaie, apoi le poti arunca.
Pulpa de rosii se pune odata cu rosiile tocate?
arata super delicios cum a iesit. iamiii
multumesc!