Paste napoli – paste cu sos de rosii
Paste napoli – paste cu sos de rosii. Urmatorul ingredient adaugat este vinul. Mentinem pe foc pana acesta se evapora. Punem pupla de rosii, condimentele (sare, piper, oregano, busuioc), sucul de rosii si apa.
Cred ca toate mamele care au avut copiii la gradinita trec la un moment dat prin etapa pastelor cu sos de rosii. Ei bine acest sos este minunat de preparat si pentru noi adultii, cand avem pofta de retete simple, fara carne sau in perioada postului, daca eliminam parmezanul. Cu reteta aceasta terminam repede de pregatit pranzul (sau cina) si avem timp de o plimbare in parc…
INGREDIENTE:
(Pentru 4 persoane)
350 g paste tip penne
Pentru sos:
30 ml ulei
2 cepe mari
2-3 catei usturoi mari pisati
3 linguri pasta de tomate
100 ml vin alb
400 pulpa de rosii
200 ml suc de rosii
50 ml apa + 4 linguri apa
1 lingura zahar brun
1 lingurita sare
1/2 lingurita piper macinat
1 lingurita oregano uscat
1/2 lingurita busuioc uscat
Pentru servit:
parmezan ras fin
frunze proaspete de busuioc
PREPARARE:
Pregatim pentru inceput sosul.
Calim pentru inceput ceapa in ulei incins doar 1 minut. turnam 2 linguri de apa, amestecam continuu si lasam la mic sa se evapore, apoi punem inca 2 linguri de apa si lasam sa se evapore si aceasta. Continuam sa calim pana ceapa se inmoaie, adaugam usturoiul si calim inca 1 minut, apoi punem pasta de tomate si zaharul peste aceastea.
Urmatorul ingredient adaugat este vinul. Mentinem pe foc pana acesta se evapora. Punem pupla de rosii, condimentele (sare, piper, oregano, busuioc), sucul de rosii si apa.
Lasam la foc mic, cu capac in jur de 15 minute. Luam apoi capacul si mentinem sosul la foc mic pana se ingroasa. Cand sosul da semne ca se ingroasa punem pastele la fiert, conform instructiunilor de pe pachet. Cand s-au fiert le punem peste sos si amestecam pana se omegenizeaza.
Servim pastele imediat, cu parmezan ras si frunze de busuioc proaspat.
Pofta buna!
Delicioase!! Adesea le fac si eu asa, mai ales pentru cina cand nu am timp prea mult 😀
Multumesc, Dana!
N-am mai mancat paste de…1000 de ani 🙁 Mai am pe lista cateva retete de paste de la tine.. sper sa ajung intr-o zi sa le pregatesc!
Pupici
Simona stiu cum e… nici eu nu apuc sa pregatesc tot ce vreau!
Nu sunt mare mancatoare de paste, dar astea au mult sos de rosii cum imi place mie! Apetisante!
TKS!
Am 17 ani si eu leam pregatit parintilor mei pastele astea sper sa le placa 🙂 🙂 🙂 🙂
Vin la copii? In perioada postului?(ai mentionat doar sa eliminam parmezanul) Nu-i rau!
Alcoolul se evapora in timpul gatirii! Este un lucru stiut de catre oricine!