INGREDIENTE:
(pentru 2 portii)
400 gr mazare proaspata
1 ceapa mare
1 ardei rosu
1 morcov
2-3 linguri ulei de masline
1 catel usturoi taiat pe jumatate
100 ml suc de rosii
1 lingura pasta de rosii
1 praf de cimbru uscat
1 frunza mica dafin
cateva frunze de menta
piper
sare
1/2 legatura marar proaspat
PREPARARE:
Tocam ceapa cat mai fin, apoi morcovul si ardeiul le dam prin razatoare. Calim usor ceapa, punem morcovul si ardeiul la calit, peste ceapa.
Adaugam mazarea in tigaie, impreuna cu legumele calite, catelul de usturoi, pasta de rosii, presaram condimentele, apoi turnam sucul de rosii, dar si o cana de apa.
Fierbem totul la foc mediu, in jur de 25 minute, pana scade lichidul si devine mai consistent.
Daca mazarea nu eset fiarta pana scade lichidul, mai punem 1 ceasca de apa si lasam sa fiarba iar, pana obtinem un sos scazut, putin consistent.
Luam de pe foc, adaugam mararul tocat, amestecam pana se omogenizeaza, apoi servim. O salata verde merge pefect langa aceasta mancare.
Pofta buna!
Suna bine reteta. Chiar asta cautam. Acuma o incerc. Multumesc!
NU E BUNA DELOC .REGRET CA AM INCERCAT RETETA ASTA.PACAT DE LEGUMELE FOLOSITE SI TIMPUL PIERDUT .PAREREA MEA ESTE CA FOILE DE DAFIN, USTUROIUL SI CIMBRUL , NU AU CE CAUTA IN ACEASTA COMBINATIE…
buna bravooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo
Am gătit după această rețetă în seara asta și mâncarea a ieșit foarte bună! Multumesc!
multumesc mult!