RETETE RECENTE

MAZARE SCAZUTA – DE POST

March 2, 2012 | CATEGORIA

MAZARE SCAZUTA - DE POST

INGREDIENTE:
(pentru 2 portii)

400 gr mazare proaspata
1 ceapa mare
1 ardei rosu
1 morcov
2-3 linguri ulei de masline
1 catel usturoi taiat pe jumatate
100 ml suc de rosii
1 lingura pasta de rosii
1 praf de cimbru uscat
1 frunza mica dafin
cateva frunze de menta
piper
sare
1/2 legatura marar proaspat

PREPARARE:

Tocam ceapa cat mai fin, apoi morcovul si ardeiul le dam prin razatoare. Calim usor ceapa, punem morcovul si ardeiul la calit, peste ceapa.

MAZARE SCAZUTA - DE POST

Adaugam mazarea in tigaie, impreuna cu legumele calite, catelul de usturoi, pasta de rosii, presaram condimentele, apoi turnam sucul de rosii, dar si o cana de apa.

MAZARE SCAZUTA - DE POST

Fierbem totul la foc mediu, in jur de 25 minute, pana scade lichidul si devine mai consistent.
Daca mazarea nu eset fiarta pana scade lichidul, mai punem 1 ceasca de apa si lasam sa fiarba iar, pana obtinem un sos scazut, putin consistent.

Luam de pe foc, adaugam mararul tocat, amestecam pana se omogenizeaza, apoi servim. O salata verde merge pefect langa aceasta mancare.

Pofta buna!

Comentarii

  • Suna bine reteta. Chiar asta cautam. Acuma o incerc. Multumesc!

  • gabi

    NU E BUNA DELOC .REGRET CA AM INCERCAT RETETA ASTA.PACAT DE LEGUMELE FOLOSITE SI TIMPUL PIERDUT .PAREREA MEA ESTE CA FOILE DE DAFIN, USTUROIUL SI CIMBRUL , NU AU CE CAUTA IN ACEASTA COMBINATIE…

  • christyansen

    buna bravooooooooooooooooooooooooooooooooooooooooo

  • Gabriela

    Am gătit după această rețetă în seara asta și mâncarea a ieșit foarte bună! Multumesc!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *