fbpx

RETETE RECENTE

PUI CU BERE LA CUPTOR

March 5, 2011 | CATEGORIA

Puiul cu bere la cuptor, asezonat su sare, piper si rozmarin, este fraged si foarte gustos.

Copanele aurii marinate si gatite in acelasi timp in bere au la final pielea crocanta, iar carnea suculenta si frageda, cu un gust foarte bun.

Prima imbucatura spune totul. Este ceva atat de bun, incat nu iti vine sa crezi ca o reteta atat de banala poate da un preparat foarte bun.

Aroma data de rozmarin contribuie si aceasta din plin la gustul final.

Berea contribuie la fragezirea carnii, dar in oala avem si un sos bun, asa ca atunci cand avem o garnitura de piure de cartofi punem 2-3 linguri din sos peste piure. O nebunie! Nu ramane nimic in farfurie! Desi suntem satui, parca am mai vrea o portie.

Si pentru ca reteta aceasta este una din cele mai pregatite la noi in casa, am fragezit si carnea de iepure sau cea de porc in bere.

Si acestea au iesit foarte, foarte gustoase.

In plus, am pregatit si o reteta de tocanita de vita in bere. Sa va spun cum s-a lins farfuria, la propriu? Nu cred ca musafirii nostrii au facut un gest de politetet, pur si simplu mancarea iese foarte buna. Toate retetele in care am gatit cu bere (inclusiv paine sau desert) sunt postate in aceasta colectie. 

Toate retetele in care am gatit carne de pui le gasiti in acest link: de la fripturi cu sos, pui la cuptor, rulade cu carne de pui, supe sau ciorbe si multe, multe altele, retetele fiind atat din bucataria romaneasca, dar si din bucataria internationala (chinezeasca, italiana, asiatica, arabeasca, indiana, franceza, ungureasca, americana, mexicana).

Nu va mai retin atentia si va las sa vedeti de ce aveti nevoie, plus modul de preparare prezentat in etape, pas cu pas, insotit de poze.

INGREDIENTE:

6 pulpe de pui
1 ceasca ulei
1 sticla bere – neagra ar fi de preferat, dar merge foarte bine si una blonda
sare
piper
rozmarin
boia dulce
2 catei de usturoi

PREPARARE:

Punem puiul intr-un vas termorezistent. Turnam peste pui o ceasca de ulei de masline, apoi 1/2 dintr-o sticla de bere – daca aveti bere neagra e si mai bine.
Il condimentam cu sare, piper, boia dulce si rozmarin tocat. Adaugam 2 catei de usturoi taiati in jumatate. Acoperim totul cu o folie de aluminiu si dam la cuptor la 200°C pentru 20 de minute.

Dupa acest interval scoatem folia si lasam puiul atat cat este nevoie pentru a se rumeni pe ambele parti, cam 10 minute pentru fiecare parte.
Servim puiul cu bere cand il scoatem din cuptor cu o garnitura de cartofi cu rozmarin sau cu piure de cartofi.
Pofta buna!

 

Va astept si pe canalul de You Tube, cu retete simple si gustoase. Va las reteta aceasta in format video. Daca va abonati veti la curent cu toate noutatile. Iar eu va multumesc anticipat.

 

Comentarii

  • si eu stiu reteta asta,ies foarte gustoase aceste pulpe!

    • diva in bucatarie

      Multumesc! ma bucur ca iti plac si tie!!! te pup!

      • Gina

        Eu adaug si zest de la o lamaie mare sau de la o portocala (fiecare separat si gustul este diferit) si cate o lingurita de zeama de lamaie/portocala. As incerca sa inlocuiesc uleiul cu un pic de unt pentru ca sosul iese mai gros. RETETA ESTE FORMIDABILA ! Cu drag, o bunicuta !

  • Florina

    Super!!!! F. Bune!!! Multumesc!

  • diva in bucatarie

    Ma bucur ca ti-a placut!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *