Cartofi cu rozmarin la cuptor
Cartofi cu rozmarin la cuptor

Cartofii la cuptor cu rozmarin sunt o garnitura foarte gustoasa, potrivita la fripturi.
INGREDIENTE:
1 kg cartofi
1 cescuta ulei
50 g unt
1 catel de usturoi
1 ramura mare de rozmarin
sare de mare
piper
boia dulce
PREPARARE:
Punem cartofii la fiert in coaja si ii lasam 12 minute daca sunt mari sau 8 minute daca sunt mici. Trebuie sa fie fierti doar pe jumatate.
Ii curatam de coaja si ii taiem felii sau rondele.
Ii punem intr-o tava in care am presarat sare de mare, ii stropim cu ulei si punem cubulete de unt pe acestia, apoi rozamarin tocat. Asezonam cu piper si boia dulce. Usturoiul il taiem in bucatele mai mari si ii aruncam in tava printre feliile de cartofi. Nu folosim mai mult pentru a nu influenta aroma pe care o lasa rozmarinul.
Dam tava la cuptor la 200°C cam 20-30 de minute, pana se rumenesc.
Pofta buna!
Ma gasiti si pe YouTube
Aromati si foarte gustosi! Au fost o garnitura perfecta langa peste la cuptor, dar cred ca o sa ii incerc si alaturi doar de salata in zilele de post. Super reteta!
Multumesc Ramona! Cu siguranta ii poti manca doar cu salata…
Buna,buna reteta.Rapida ,simpla si superdelicioasa.