fbpx

RETETE RECENTE

PULPE DE PUI MARINATE IN IAURT LA CUPTOR

May 5, 2017 | CATEGORIA

 

Pui marinat in iaurt si pregatit la cuptor este reteta cea mai simpla pentru un pui foarte fraged si foarte gustos. Si, daca in general, nu mancam pielea puiului, de data aceasta nu cred ca ramane nimic. 😉

Pulpe de pui marinate in iaurt au carnea frageda, savuroasa si suculenta, sub o piele crocanta.

Cand mananci aceste pulpe de pui marinate in iaurt simti ca se topeste carnea in gura. Sunt atat de bune incat vei manca fara sa iti dai seama si a doua bucata, apoi a treia.

Am pregatit multe retete cu pui pentru blog, la cererea mamicilor care ma urmaresc. Le gasiti pe toate puse intr-o singura postare, in acest link. Dintre zecile de retete de pui pregatite de mine, aceasta este deosebita, extrem de usor de pregatit. O poate face si un copil!

Eu pregatesc in general cantitati mici, cat mancam noi in familie – suntem 4 persoane. Voi le puteti adapta dupa numarul persoanelor ce se vor aseza la masa.

Pui marinat in iaurt am facut mai mult dupa revolutie. Pe vremuri nasa mea il marina in lapte batut. Lasa laptele pe un dulap in bucataria de iarna si dupa 3 zile era bun pentru marinat puiul din babatura sau pentru ciorba de pui cu lapte batut. Doar nasa mea facea ciorba aceea buna.

Cand eram mica mancam acest pui marinat cu mamaliga si usturoi. Doamne ce bun era!

Puteti inlocui iaurtul cu kefir, sana sau lapte batut. Sosul in care se vor marina pulpele de pui este condimentat, aromat si va contribui la gustul final al preparatului. Eu am pus aici un condiment arabesc ce este pana la urma o combinatie de alte condimente. Puteti face si voi acasa aceasta combinatie de condimente uscate si o pastrati intr-un borcan inchis ermetic: oregano, cimbru, maghiran, patrunjel, sare, boia dulce, seminte susan. le puneti intr-un robot sau o rasnita, si in 10 secunde amestecul este gata.

Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru pulpe de pui marinate in iaurt si va invit sa le incercati si voi. O sa devina reteta voastra preferata, sunt sigura!

INGREDIENTE:

1 kg pulpe / ciocanele pui]

300 g iaurt grecesc

sucul si coaja rasa de la 1/2 lamaie mare

1 lingura suc chili / tabasco

1 lingura za’atar

2 linguri frunze de menta tocate

2 catei usturoi mari pisati

4-5 linguri ulei de masline

sare

piper

PREPARARE:

Pregatim marinata: amestecam iaurtul cu sucul si coaja de lamaie, piperul macinat si sucul de ardei iute (poate fi si Tabasco). Punem pulpele de pui in iaurt.

Adaugam usturoiul pisat, frunzele de menta tocate sau rupte in mana si za’atar (un amestec de condimente pregatite in special in Orientul Mijlociu ce contine oregano, cimbru, sumac si seminte de susan). Acoperim vasul si lasam bucatile de pui sa se marineze in frigider pentru 6-12 ore, apoi le punem intr-o tava, le stropim cu ulei de masline si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C primele 30 minute acoperite, apoi scoatem folia le intoarcem si le vom lasa pana se vor rumeni pe ambele parti.

Noi le-am mancat cu o portie de orez basmati cu fidea.

Daca va place reteta si o pregatiti m-as bucura sa imi trimiteti o poza sau sa imi scrieti impresiile. Daca veti distribui reteta va multumesc anticipat. 🙂

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *