Iepure in bere la cuptor
Iepure in bere la cuptor. Friptura de iepure in bere la cuptor – cea mai simpla si mai gustoasa friptura de iepure la cuptor cu bere.
Friptura de iepure in bere la cuptor – cea mai simpla si mai gustoasa friptura de iepure la cuptor cu bere.
Iepurele la cuptor in bere este fraged, suculent, foarte gustos si usor de pregatit. Gatirea la temperatura mica face ca timpul de preparare sa fie mai mare, insa asteptarea merita cu siguranta.
Carnea de iepure aduce foarte mult cu cea de pui, asa ca va fi pe placul tuturor iubitorilor de acest tip de carne. Putem marina iepurele in prealabil, pentru un gust mai bun si pentru a fi siguri ca obtinem o friptura frageda. Reteta de iepure la cuptor cu bere se face foarte usor, nu are nevoie de ingrediente speciale sau tehnici complicate.
Carnea de iepure este una din cele mai sanatoase dintre tipurile de carne, fiind mai dietetica, cu un continut scazut de grasimi si este bogata in aminoacizi speciali ce o fac mai digestibila. In plus, carnea de iepure are proteine, este recomandata celor care tin diete, bolnavilor de inima, recomandata de majoritatea nutritionistilor.
Gustul savuros al acestui tip de carne ramane chiar si dupa gatirea prin fierbere, frigere, gatire la cuptor.
Iepure la cuptor cu sos din bere si ceapa, poate fi insotit de un piure de cartofi, orez, cartofi copti sau legume sotate.
Alte retete cu carne de iepure gatite de mine: tocanita cu cartofi si carne de iepure, iepure cu sos de rosii si usturoi, iepure in sos de smantana si ciuperci si marinata pentru carne de iepure.
Sper ca toate sa va inspire si sa le pregatiti, pentru ca fiecare in parte are farmecul si gustul special.
Daca veti pregati reteta de iepure la cuptor in bere si imi trimiteti poze eu le voi publica cu mare drag, iar daca o veti distribui veti avea multumirile mele anticipate.
Veti afla cat timp trebuie sa coaceti iepurele si la ce temperatura pentru a iesi fraged si foarte gustos.
Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare prezentat pas cu pas mai jos.
INGREDIENTE:
1 iepure
3 linguri ulei
1 lingura unt
1 ceapa mare
cateva crengute cimbru
150 ml supa pui
330 ml bere
2 linguri sirop de artar
sare
piper
PREPARARE:
In primul rand iepurele trebuie sa stea la marinat. La-m taiat si l-am lasat in frigider la marinat timp de 48 ore.
Dupa acest interval de timp l-am spalat si l-am curatat de pielite, apoi l-am prajit putin in ulei si unt impreuna cu o ceapa mare taiata julien.
Cand carnea a devenit aurie si ceapa sticloasa am mutat totul intr-un vas termorezistent.
Am adaugat supa calda in care am dizolvat siropul de artar, cimbrul si berea.
Am acoperit vasul cu folie de staniol (sau capac) si l-am pus in cuptorul preincalzit la 160°C timp de 100-120 minute.
Dupa acest interval de timp am scos folia siam lasat sa se rumeneasca pe ambele parti.
Am mancat iepurele in bere imediat cu o garnitura de orez piure de cartofi sau legume sotate.
A iesit extraordinar de fraged si de gustos!
Sper ca veti incerca si voi reteta caci se face foarte usor.
Ohoo, ce bine arata, cred ca e tare bun cu bere! Merita cu siguranta asteptarea!! 🙂
Sa stii ca asa este!