Marinata pentru iepure

2 martie 2013Diva in Bucatarie

Marinata pentru iepure

Marinata pentru iepure

Reteta de Marinata pentru iepure este perfecta pentru fragezirea carnii. Se poate folosi si pentru alta carne de vanat.

Iti las mai jos cateva retete cu carne de iepure

  1. iepure in bere
  2. tocanita cu vin si ciuperci

Ingrediente:

1 iepure – aproximativ 1.5 kg
350 ml apa
500 ml vin alb sec
1 ceapa
1 morcov mare
1 felie mica de telina
5 catei de usturoi (doar 1-2 catei la fiert)
2 frunze dafin
5 boabe de ienibahar
1/2 lingurita cimbru
1 lingurita boabe de piper negru

Mod de preparare marinata pentru iepure:

Am taiat zarzavatul in rondele si l-am pus la fiert in apa cu vin. Am folosit 350 ml apa si 250 ml vin (jumatate din cantitate). Am adaugat un catel de usturoi intreg (dar curatat) si mirodeniile enumerate mai sus.
Dupa ce a fiert cateva clocote am luat de pe foc si am lasat sa se raceasca compozitia.

Zarzavatul este inca tare, dar isi va lasa aroma in timp ce se marineaza carnea.
Dupa ce s-a racit am turnat peste carnea de iepure impreuna cu restul de vin si am adaugat restul cateilor de usturoi.

Am acoperit ermetic, apoi am pus vasul cu carne la frigider.

Perioada de macerare poate fi intre 24 si 48 de ore, apoi carnea se scoate din marinata, se lasa la temperatura camerei cateva ore, apoi se gateste.

Puteti face friptura la cuptor, tocanite sau orice alte retete doriti.

Sa va fie de folos!

Va invit sa va abonati la canalul meu de youtube

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. din ce ai scris tu se intelege ca facem 2 marinate separat, una cu legumele si cealalta cu usturoi si mirodenii, deci cum se face marinata pana la urma?

    1. Restul adică 3-4 căței de usturoi ( din cei 5 , 1-2 se pun la fiert) si 200 de ml de vin, ca sa fie 500 in total…daca nu s-au turnat pe gât… un sfat pentru amatori. Daca nu știți sa citiți Rețetele, stați in afara bucătăriei.

  2. Va recomand ,dupa ce il scoateti de la bait,sa il zvantati,apoi faceti un mujdei de usturoi mai gros,ungeti canea cu el si afumati cateva zile.(1-2 ore pe zi).Este o delicatesa.

  3. Este explicată foarte clar rețeta.
    Pentru cei care nu au inteles-o am și eu o întrebare: La voi acasă știți măcar unde este bucătăria, sau aveți indicatoare să ajungeți la ea?
    😳😳😳

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *