Vinete crocante cu sos de maioneza si usturoi
Vinete crocante cu sos de maioneza si usturoi. Taiem vinetele in fasii mai lungi, in genul cartofilor pai. Le saram si le lasam sa se odihneasca in jur de 30 minute.
Vinete crocante… dupa modelul dovleceilor crocanti la cuptor. As spune ca imi place chiar mai mult varianta cu vinete, dar asta depinde de gusturi. Va invit sa le incercati in ambele variante, apoi sa-mi spuneti ce parere aveti.
INGREDIENTE:
(Pentru 3-4 persoane)
2 vinete medii
75 g pesmet
25 g telemea rasa
40 g parmezan ras fin
1/2 lingurita usturoi granulat
sare
piper proaspat macinat
2 oua
6 linguri maioneza
2 catei usturoi
2-3 picaturi suc lamaie
PREPARARE:
Taiem vinetele in fasii mai lungi, in genul cartofilor pai. Le saram si le lasam sa se odihneasca in jur de 30 minute.
Dupa acest interval le spalam, le dam prin ouale batute, apoi le tavalim prin amestecaul de pesmet, parmezan, usturoi granulat, la care adaugam putina sare si piper proaspat macinat. Le punem intr-o tava si le coacem in cuptorul preincalzit la 200°C in jur de 15-20 minute, in functie de grosime fasiilor si a cuptorului din dotare…
Cat timp vinetele stau in cuptor amestecam maioneza cu ustuoiul pisat si cateva picaturi de lamaie.
Servim vinetele imediat cum le-am scos din cuptor, cu acest sos.
Pofta buna!
Super idee! Am o lista lunga cu retetele tale pe care trebuie sa le pun in practica :)! Te pup, weekend placut!
Te pup, Anca!
Mmm, cred ca sunt o bunatate!Am sa le incerc neaparat:)Pup!
Multumesc, Licuta! Te pup!
Asocierea legumelor cu usturoi, mai ales cand acestea sunt crocante le face si mai mult ravnite !
😉
Fac si eu dar fara parmezan… Abia astept vara cu toate bunatatile ei 🙂
Imi este dor de vara!!!!
Imi plac foarte mult vinetetele asa ca trebuie sa incerc neaparat reteta.
Astept impresiile…
Asta neaparat trebuie incercata !!! Vintele sunt favoritele mele !! 😉
super, inca ceva la comun!