Sos de iaurt cu usturoi si verdeata

3 martie 2013Diva in Bucatarie

Sos de iaurt cu usturoi si verdeata. Sosul de iaurt cu usturoi si verdeata il putem servi cu peste (LOVE IT!), cartofi noi fierti sau salate.

Sosul de iaurt cu usturoi si verdeata il putem servi cu peste (LOVE IT!), cartofi noi fierti sau salate.

INGREDIENTE:

200 ml iaurt grecesc
2-3 catei usturoi
1 lingura ulei masline
1 lingurita de verdeaţă tocată (orice avem prin casa)
sare
piper proaspat macinat

PREPARARE:

In cazul care nu avem iaurt grecesc punem iaurtul intr-o sita acoperita cu tifon. Il lasam astfel minim 3 ore. Zerul se va scurge si iaurtul ramane gros.
Curatam usturoiul si il pisam, apoi il frecam cu sare si ulei.

sos-de-iaurt-cu-usturoi-1

Tocam verdeturile marunt, apoi amestecam intr-un bol iaurtul cu verdeturi, un praf de piper proaspat macinat si usturoi.

sos-de-iaurt-cu-usturoi-2

Sosul de iaurt cu usturoi si verdeata il punem la rece pentru o ora, dar il putem servi si imediat.
Sa va fie de folos!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. De obicei cam asa pregatesc si eu mujdeiul, ori cu iaurt, ori cu smantana 🙂 Delicios iesi, plus ca nu „derajeaza” atat de tare la stomac.
    Pupici

  2. Foarte bun! Eu amestecul l-am facut cu ajutorul blenderului.
    Il mananc si simlu pe felie de paine prajita!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *