Sosul de iaurt cu usturoi si verdeata il putem servi cu peste (LOVE IT!), cartofi noi fierti sau salate.
INGREDIENTE:
200 ml iaurt grecesc
2-3 catei usturoi
1 lingura ulei masline
1 lingurita de verdeaţă tocată (orice avem prin casa)
sare
piper proaspat macinat
PREPARARE:
In cazul care nu avem iaurt grecesc punem iaurtul intr-o sita acoperita cu tifon. Il lasam astfel minim 3 ore. Zerul se va scurge si iaurtul ramane gros.
Curatam usturoiul si il pisam, apoi il frecam cu sare si ulei.
Tocam verdeturile marunt, apoi amestecam intr-un bol iaurtul cu verdeturi, un praf de piper proaspat macinat si usturoi.
Sosul de iaurt cu usturoi si verdeata il punem la rece pentru o ora, dar il putem servi si imediat.
Sa va fie de folos!
Imi place foarte mult sosul acesta cu iaurt.
Multumesc!
Face parte din meniul meu aproape zilnic ! E cel mai tare !
😉
De obicei cam asa pregatesc si eu mujdeiul, ori cu iaurt, ori cu smantana 🙂 Delicios iesi, plus ca nu “derajeaza” atat de tare la stomac.
Pupici
Baietii mei prefera cu smantana, dar la peste eu consider ca merge mai bine acesta!
E grozav, unul din sosurile mele preferate! Pup
Te pup, Poliana!
Mor dupa astfel de sosuri !!! Ador usturoiul la maxim !!! :)))
Si eu!
Foarte bun! Eu amestecul l-am facut cu ajutorul blenderului.
Il mananc si simlu pe felie de paine prajita!
chiar merge si asa! 🙂
👍👍👍