Iepure cu smantana si ciuperci

24 ianuarie 2013Diva in Bucatarie

Iepure cu smantana si ciuperci. Iepure cu smantana si ciuperci – reteta foarte gustoasa, simpla, usor de pregatit.

iepure cu smanata si ciuperci V

Iepure cu smantana si ciuperci – reteta foarte gustoasa, simpla, usor de pregatit.

Daca as putea as face reteta aceasta cel putin o data pe luna, dar din pacate nu gasesc carne de iepure atat de des pe cat as vrea.

Iepurele este absolut delicios! Gatit cu smantana si ciuperci va fi cu adevarat un rasfat pentru week-end-ul ce bate la usa. Nu este o reteta dietetica, dar merge la fix cu vremea rece.

iepure cu smanata si ciuperci o

Carnea este frageda, sosul de smanta cu ciuperci cremos si savuros, asa ca reteta ar putea trece rapid si in topul preferintelor voastre.

Pe blog gasiti si alte retete cu carne de iepure. le las mai jos, daca vreti sa va inspirati:

Pentru a fragezi carnea puteti sa o marinati in prealabil, iar metoda mea de marinare o puteti citi daca apasati aici.

Nu va mai retin si va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru iepure cu smantana si ciuperci. 

INGREDIENTE:

1 iepure intreg
2 felii slanina afumata
1 ceapa mare
500 g ciuperci
4-5 catei usturoi
400 ml smantana pentru gatit
40 g unt
4 linguri ulei
1 lingurita faina (8g)
3 linguri lapte
1 ceasca vin alb (100 ml)
1/2 lingurita cimbru
1/4 lingurita oregano
cateva fire patrunjel verde

PREPARARE:

Am pus iepurele la marinat cu 12-24 ore inainte sa il gatesc.

Am transat iepurele (am folosit tot iepurele) si l-am calit la foc mic in 2-3 linguri ulei incins si 20 g unt topit, doar cat sa prinda culoare si o crusta usoara.

iepure-cu-smantana-si-ciuperci-1

Dupa ce l-am prajit pe ambele parti l-am scos pe o farfurie.

In aceeasi tigaie am calit ceapa tocata marunt, apoi am adaugat ciupercile curatate bine si taiate felii sau cuburi impreuna cu feliile de slanina afumata.

NU AM SPALAT CIUPERCILE caci vor lasa foarte mult lichid. Le-am sters foarte, foarte, bine folosind o periuta si un prosop curat.

Daca spalati ciupercile le lasati minim 4-5 ore sa se usuce pe un prosop.

Le-am calit la foc iute cat timp a fost nevoie sa se inmoaie putin.

iepure-cu-smantana-si-ciuperci-2

Am pus iepurele intr-o tava sau un vas termorezistent mai mare, am adaugat usturoiul tocat cuburi, ciupercile si slanina si am condimentatm cu sare, piper, cimbru si oregano.

Am turnat vinul si am stropit cu restul de ulei. Am acoperit vasul cu o folie de aluminiu si am copt iepurele la 180°C timp de 45 minute, apoi am luat folia si l-am lasat sa se rumeneasca.

iepure-cu-smantana-si-ciuperci-3

In momentul in caream scos folia am pregatit sosul de smantana.

Am topit untul si am calit faina in acesta. Am stins cu 3 linguri de lapte, am amestecat pana s-a omogenizat, apoi am turnat smantana.

Am lasat la foc mic inca 2 minute, apoi luam vasul de pe aragaz. Cu 5 minute inainte sa scot iepurele din cuptor am turnat sosul de smantana peste acesta.

Cand am scos tava din cuptor am presarat patrunjelul verde.

iepure-cu-smantana-si-ciuperci-4

Am mancat iepurele cu smantana si ciuperci imediat.

Este atat de bun!

Puteti folosi pe post de garnitura piure de cartofi, cartofi natur sau alte legume sotate, dar merge si simplu cu putina mamaliga alaturi.
Sa aveti  spor la gatit si pofta buna!

iepure-cu-smantana-si-ciuperci

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Pot spune că am pregătit și eu iepuri de câteva ori. Chiar am și mâncat, dar îmi era tare milă de ei. Îmi dădea soacră-mea și îi pregăteam pentru soțul meu. Nici să-i arunc nu-mi venea. Acum nu cred că aș mai pregăti, deși carne e bună și fragedă:(.

  2. N-am mai mancat de cativa ani.. Iar ultima experienta a fost cu un iepure de camp, dar nu cred ca mai vreau d-ala 🙂
    Trebuie sa caut iepure neaparat… ca noi avem unu dar e de .. companie :)) e gras ca un porc si se plimba prin toata curtea si gradina 🙂

  3. Iepure am mancat in copilarie, pe vremea cand bunicul era vanator 🙂 De atunci n-am mai incercat si nu prea imi amintesc gustul. Stiu doar ca este o carne buna, iar preparatul tau e minunat! Pupici

    1. Draga mea, mie cel ami mult mi-a placut cel facut la Cluj, in restaurantul hotelului in care ma cazam cand veneam in delegatie. De atunci sunt fan aceasta mancare.

  4. Deja e la cuptor „rilă”…ma doare sufletul dar are o carnita atat de buna…..am facut dupa reteta ta.sper sa fie la fel de bun pe cum arata.merci pt rețetă.

  5. L-am pus la marinat…prima experienta cu iepure o sa-ti urmez pasii doar ca nu am sa folosesc ciupercile(am un musafir alergic la ciuperci) si am sa-ti zic rezultatul posibil sa postez si poze pe site?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *