fbpx

RETETE RECENTE

IEPURE CU SMANTANA SI CIUPERCI

January 24, 2013 | CATEGORIA

iepure-cu-smantana-si-ciuperci

Iepurele este absolut delicios! Gatit cu smantana si ciuperci va fi cu adevarat un rasfat pentru week-end-ul ce bate la usa. Nu este o reteta dietetica, dar merge la fix cu vremea rece…

INGREDIENTE:

1 iepure intreg
2 felii slanina afumata
1 ceapa mare
500 g ciuperci
4-5 catei usturoi
200 ml smantana pentru gatit
40 g unt
4 linguri ulei
1/2 lingurita faina
3 linguri lapte
1 ceasca vin alb
1/2 lingurita cimbru
1/4 lingurita oregano
cateva fire patrunjel verde

PREPARARE:

Punem iepurele la marinat cu 12-24 ore inainte sa il gatim.

Transam iepurele (folosim tot iepurele) si il calim la foc mic in 2-3 linguri ulei incins si 20 g unt topit.

iepure-cu-smantana-si-ciuperci-1

Dupa ce l-am prajit pe ambele parti il scoatem pe o farfurie. In acelasi ulei calim ceapa tocata marunt, apoi adaugam ciupercile taiate felii sau cuburi impreuna cu feliile de slanina afumata, doar cat sa se inmoaie putin.

iepure-cu-smantana-si-ciuperci-2

Punem iepurele intr-o tava, sau un vas termorezistent mai mare, adaugam usturoiul tocat cuburi, ciupercile si slanina, condimentam cu sare, piper, cimbru si oregano. Turnam vinul si stropim cu restul de ulei. Acoperim vasul cu o folie de aluminiu si coacem iepurele la 180°C timp de 45 minute, apoi luam folia si lasam sa se rumeneasca.

iepure-cu-smantana-si-ciuperci-3

In momentul in care scoatem folia incepem sa pregatim sosul de smantana. Topim untul, apoi calim faina in acesta. Stingem cu 3 linguri de lapte, amestecam pana se omogenizeaza si adaugam smantana. Lasam la foc mic inca 1-2 minute, apoi luam vasul de pe aragaz. Cu 5 minute inainte sa scoatem iepurele din cuptor turnam sosul de smantana peste acesta si presaram patrunjelul verde.

iepure-cu-smantana-si-ciuperci-4

Servim iepurele cald, imediat cum il scoatem din cuptor.
Sa aveti pofta!

Comentarii

  • Foarte bine arata, am crezut ca iepurele este mai greu de preparat. Nu am mancat pana acum si parca mi-e si frica sa incerc :).

    • diva in bucatarie

      Draga mea, te gandesti ca e un pui mai mare… daca il marinezi chiar o sa iasa foarte bun!

  • Pot spune că am pregătit și eu iepuri de câteva ori. Chiar am și mâncat, dar îmi era tare milă de ei. Îmi dădea soacră-mea și îi pregăteam pentru soțul meu. Nici să-i arunc nu-mi venea. Acum nu cred că aș mai pregăti, deși carne e bună și fragedă:(.

    • diva in bucatarie

      Daca il cumperi nu mai este parca acelasi lucru…

  • N-am mai mancat de cativa ani.. Iar ultima experienta a fost cu un iepure de camp, dar nu cred ca mai vreau d-ala 🙂
    Trebuie sa caut iepure neaparat… ca noi avem unu dar e de .. companie :)) e gras ca un porc si se plimba prin toata curtea si gradina 🙂

    • diva in bucatarie

      🙂

  • Iepure am mancat in copilarie, pe vremea cand bunicul era vanator 🙂 De atunci n-am mai incercat si nu prea imi amintesc gustul. Stiu doar ca este o carne buna, iar preparatul tau e minunat! Pupici

    • diva in bucatarie

      Draga mea, mie cel ami mult mi-a placut cel facut la Cluj, in restaurantul hotelului in care ma cazam cand veneam in delegatie. De atunci sunt fan aceasta mancare.

  • Tare bine mai arata!!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Eliana

    Deja e la cuptor “rilă”…ma doare sufletul dar are o carnita atat de buna…..am facut dupa reteta ta.sper sa fie la fel de bun pe cum arata.merci pt rețetă.

  • Marian

    L-am pus la marinat…prima experienta cu iepure o sa-ti urmez pasii doar ca nu am sa folosesc ciupercile(am un musafir alergic la ciuperci) si am sa-ti zic rezultatul posibil sa postez si poze pe site?

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *