Iepure cu sos de rosii si usturoi

26 martie 2013Diva in Bucatarie

Iepure cu sos de rosii si usturoi. Friptura de iepure la cuptor, cu sos de rosii, usturoi si vin este una din cele mai gustoase din retetele de iepure pe care le-am preparat.

Friptura de iepure la cuptor, cu sos de rosii, usturoi si vin este una din cele mai gustoase din retetele de iepure pe care le-am preparat.
Cu siguranta merita incercata, asa ca nu ezitati sa o treceti pe lista de preferinte si o putem servi la orice masa festiva, dar si la o simpla masa in familie.

Carnea de iepure sanatoasa, poate cea mai buna dintre toate tipurile de carne, fiind mai dietetica, cu un continut scazut de grasimi si este bogata in aminoacizi speciali ce o fac mai digestibila. In plus, carnea de iepure are proteine, este recomandata celor care tin diete, bolnavilor de inima, recomandata de majoritatea nutritionistilor.

Gustul savuros al acestui tip de carne ramane chiar si dupa gatirea prin fierbere, frigere, gatire la cuptor.

Alte retete cu carne de iepure gatite de mine: tocanita cu cartofi si carne de iepure, iepure cu bere la cuptor, iepure in sos de smantana si ciuperci si marinata pentru carne de iepure. 

Sper ca toate sa va inspire si sa le pregatiti, pentru ca fiecare in parte are farmecul si gustul special.

iepure-in-sos-de-rosii-cu-usturoi-si-vin-01

Daca veti pregati reteta si imi trimiteti poze eu le voi publica cu mare drag, iar daca o veti distribui veti avea multumirile mele anticipate.

INGREDIENTE:

1 iepure + 3 pulpe iepure
400 g pulpa de rosii
1/2 cana ketchup de casa sau un suc de rosii gros
7 catei de usturoi mari pisati
200 ml vin alb
1 lingurita zahar
100 ml ulei + 2 linguri
sare
piper
boabe de piper
cimbru
rozmarin

PREPARARE:

Punem iepurele la marinat cu 24 ore inainte sa il pregatim, folosind metoda de aici – in aceasta perioada il tinem in frigider.

iepure-in-sos-de-rosii-cu-usturoi-si-vin-1

Tocam pulpa de rosii, o amestecam cu ketchup-ul de casa si o lingurita de zahar. Frecam usturoiul pisat cu 2 linguri ulei si sare, ca la maioneza, apoi il incorporam in compozitia de rosii cu ketchup. Punem bucatile de iepure peste acestea, stropim cu ulei si vin, condimentam cu sare, piper, putin cimbru, rozmarin, boabe de piper. Acoperim tava cu folie de staniol si bagam in cuptorul preincalzit la 200°C timp de 45 minute.

iepure-in-sos-de-rosii-cu-usturoi-si-vin-2

Dupa acest interval luam folia si lasam inca 40-45 minute in cuptor, avand grija sa intoarcem pulpele din cand in cand si sa le stropim cu sos. Daca sosul scade prea mult mai adaugam suc de rosii, vin sau chiar apa – cel mult o ceasca. In final sosul nostru trebuie sa fie scazut si gros.

iepure-in-sos-de-rosii-cu-usturoi-si-vin-3

Avand in vedere ca se pregateste usor, fara pasi complicati, cred ca oricine poate pregati aceasta reteta gustoasa.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *