Negresa de post cu nuca si gem

27 martie 2013Diva in Bucatarie

Negresa de post cu nuca si gem. Intr-un castron amestecam ingredientele solide: faina, zahar, nuca, bicarbonat, cacao si un praf de sare.

Negresa de post cu nuca si gem este genul acela de prajitura care se face incredibil de repede iar rezultatul este peste masura asteptarilor: foarte bun! Merita incercata pentru ca se prepara in doi timpi si trei miscari si obtinem o negresa pufoasa si delicioasa!

INGREDIENTE:

200 g faina
1 praf de sare
1 lingurita bicarbonat
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g nuca tocata
1 lingura cu varf pudra neagra de cacao
3 linguri gem de caise
200 ml apa
50 ml elei
1 lingurita esenta de rom
70 g ciocolata neagra bio

Pentru glazura si topping – OPTIONAL!!:
100 g zahar
1 lingura pudra de cacao neagra
50 ml apa
3-4 linguri nuca tocata

PREPARARE:

Intr-un castron amestecam ingredientele solide: faina, zahar, nuca, bicarbonat, cacao si un praf de sare.

negresa-de-post-cu-nuca-si-gem-1

Peste acestea turnam ingredientele lichide (apa, ulei, esenta de rom) amestecate cu gemul de caise. Adaugam ciocolata topita la baine marie cu 2 linguri de apa si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

negresa-de-post-cu-nuca-si-gem-2

Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (21*21cm) si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-45 minute (pana trece testul cu scobitoarea).
Scoatem negresa pe un gratar si o lasam sa se raceasca. Putem sa o pudram direct cu zahar pudra, dar cu putina rabdare putem realiza si o glazura punand la fiert in 50 ml apa zaharul si cacao, pana cand siropul incepe sa se ingroase. Turnam glazura peste negresa, o intindem frumos, apoi presaram nuca tocata.

negresa-de-post-cu-nuca-si-gem-3

Negresa de post se face usor, rapid si este delicioasa, pufoasa, aromata.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Ah! Ce bine! Mersi mult! Poate mai gasesc in auchan si ciocolata mea de menaj preferata, Transilva. E de post si f frumos aromata cu vanilie (nu aroma aia deranjanta, de sintetic, e chiar reusita). Pup.

  2. Multumim frumos pentru rețetele de post. Nu am facut până acum niciuna dar incepe postul imediat și voi face cateva dintre ele nu pe toate dar măcar o parte. Succes în cea ce faceți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *