Negresa de post cu nuca si gem
Negresa de post cu nuca si gem. Intr-un castron amestecam ingredientele solide: faina, zahar, nuca, bicarbonat, cacao si un praf de sare.
Negresa de post cu nuca si gem este genul acela de prajitura care se face incredibil de repede iar rezultatul este peste masura asteptarilor: foarte bun! Merita incercata pentru ca se prepara in doi timpi si trei miscari si obtinem o negresa pufoasa si delicioasa!
INGREDIENTE:
200 g faina
1 praf de sare
1 lingurita bicarbonat
100 g zahar
1 plic zahar vanilat
100 g nuca tocata
1 lingura cu varf pudra neagra de cacao
3 linguri gem de caise
200 ml apa
50 ml elei
1 lingurita esenta de rom
70 g ciocolata neagra bio
Pentru glazura si topping – OPTIONAL!!:
100 g zahar
1 lingura pudra de cacao neagra
50 ml apa
3-4 linguri nuca tocata
PREPARARE:
Intr-un castron amestecam ingredientele solide: faina, zahar, nuca, bicarbonat, cacao si un praf de sare.
Peste acestea turnam ingredientele lichide (apa, ulei, esenta de rom) amestecate cu gemul de caise. Adaugam ciocolata topita la baine marie cu 2 linguri de apa si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.
Turnam aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt (21*21cm) si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 35-45 minute (pana trece testul cu scobitoarea).
Scoatem negresa pe un gratar si o lasam sa se raceasca. Putem sa o pudram direct cu zahar pudra, dar cu putina rabdare putem realiza si o glazura punand la fiert in 50 ml apa zaharul si cacao, pana cand siropul incepe sa se ingroase. Turnam glazura peste negresa, o intindem frumos, apoi presaram nuca tocata.
Negresa de post se face usor, rapid si este delicioasa, pufoasa, aromata.
Pofta buna!
Iata un dulce ravnit de oricine, oricand !
Multumesc, Mirela!
Cred ca este incredibil de buna!
Ohh, trebuie sa o probezi!! 😉
este super buna negreasa:):D
O bunatate este negresa asta! Si daca mai are si ingrediente bio, e si mai buna!
Pup cu drag!
Te pup, Simona!
Ah! Ce bine! Mersi mult! Poate mai gasesc in auchan si ciocolata mea de menaj preferata, Transilva. E de post si f frumos aromata cu vanilie (nu aroma aia deranjanta, de sintetic, e chiar reusita). Pup.
Te pup, Stefana!
Ma uit cu jind la negresa asta ciocolatoasa si gustoasa.
Multumesc, Alina!
Ce bine arata, si ce ‘neagra’ e, cum imi place mie 😉
Multumesc, Poliana!
Daca ai sti ce mult imi place.E foarte buna.Pup!
Multumesc!!! Te pup!
Cea mai buna reteta ever !!!!!!!!!!!!!!Ne place mult negresa .
Multumesc, Mirela!
Foarte buna, frageda, usor de preparat. Mai buna decat mi-am imaginat, recomand.
Multumesc!
Multumim frumos pentru rețetele de post. Nu am facut până acum niciuna dar incepe postul imediat și voi face cateva dintre ele nu pe toate dar măcar o parte. Succes în cea ce faceți.
multumesc si eu!
Buna ziua, va rog sa imi spuneti daca se poate face atât cu apa plata cat si cu apa minerală.
Multumesc
sigur! cu orice fel de apa!
Buna ziua. Va rog sa-mi Spune-ți dacă in loc de bicarbonat pot folosi praf de copt?
buna! Da, chiar mai bun!