Paine integrala cu lapte si seminte

5 martie 2011Diva in Bucatarie

Paine integrala cu lapte si seminte. Dupa ce a crescut aluatul il punem in tava si coacem painea in cuptorul preancalzit la 180°C timp 45-50 de minute.

Trebuie sa incercam sa ne hranim sanatos. Semintele de in contin Omega3 mai mult decat pestele, ajuta sistemul digestiv, reduc colesterolul, previn osteoporoza. Faina integrala este mai sanatoasa decat cea alba, pentru ca nu mai regasim in cea alba fibre sau minerale, este un produs rafinat in exces.
Cred ca a devenit o obsesie sa incerc sa gatesc cat mai sanatos, de cand am devenit mama mi-am schimbat foarte mult stilul de viata. Asta nu inseamna ca nu mai mananc si paine alba, dar macar de 2-3 ori pe saptamana incerc sa fac o paine integrala sau una cu faina neagra.

INGREDIENTE:

300 g faina alba
200 g faina integrala
310 ml lapte caldut
15 g drojdie proaspata
60 g unt topit
1 lingurita sare
1 lingurita zahar
2 linguri seminte floarea soarelui
2 linguri seminte in

PREPARARE:

Amestecam cele doua tipuri de faina cu semintele si sarea.

Intr-o ceasca punem drojdia cu zaharul si le acoperim cu lapte. Lasam maiaua sa dospeasca 10 minute. Intre timp punem restul de lapte si untul topit peste faina si amestecam. Dupa ce adaugam maiaua framantam aluatul inca 2-3 minute si apoi il lasam sa creasca intr-un loc caldut cam 45 de minute.
Dupa ce a crescut aluatul il punem in tava si coacem painea in cuptorul preancalzit la 180°C timp 45-50 de minute.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *