Brownie cu nuci si mere rase

6 noiembrie 2010Diva in Bucatarie

Brownie cu nuci si mere rase. Reteta de brownie cu nuci si mere rase. Brownie cu mere rase. Cum faci brownie cu nuci si mere rase

Brownie cu nuci si mere rase – desert umed, intens si aromat

O prajitura reinterpretata: brownie cu gust de toamna

Brownie-ul clasic, cu textura lui densa si gustul intens de ciocolata, capata o nota surprinzator de rafinata atunci cand este combinat cu mere rase si nuci crocante.

Aceasta varianta este perfecta pentru cei care iubesc deserturile bogate, dar nu foarte dulci.

Merele aduc prospetime si umiditate, in timp ce nucile completeaza armonios textura si gustul.

Rezultatul? Un brownie moale si pufos, usor umed in interior, cu o crusta fina si aroma de toamna.

Este genul de prajitura care se topeste in gura si te cucereste de la prima imbucatura.

De ce sa alegi brownie cu nuci si mere rase

Textura perfect echilibrata

Combinatia dintre ciocolata intensa si merele rase creeaza un echilibru intre dulce, acrisor si amarui.

Prajitura ramane frageda chiar si a doua zi, iar nucile ii dau acel “crunch” placut, care o face irezistibila.

Desert simplu, dar spectaculos

Desi pare o reteta sofisticata, brownie cu nuci si mere rase este o prajitura usor de pregatit.

Poate fi servita simpla, cu o cana de cafea, sau alaturi de o cupa de inghetata ori putina frisca pentru un plus de rafinament.

Ideal pentru orice anotimp

Toamna, merele sunt in plin sezon, dar acest desert poate fi pregatit oricand.

Fie ca esti in cautarea unui dulce confortabil intr-o zi ploioasa sau vrei sa impresionezi musafirii cu un desert elegant, brownie-ul cu mere si nuci este alegerea perfecta.

Sfaturi pentru un brownie reusit

  1. Foloseste mere dulci-acrisoare, care vor echilibra gustul ciocolatei.
  2. Nu coace prea mult – brownie-ul trebuie sa ramana usor umed in interior.
  3. Lasa prajitura sa se raceasca complet inainte de a o taia; textura se va aseza perfect.

Poti adauga un strop de scortisoara sau rom pentru o nota aromatica aparte

Pentru o experienta culinara complata iti las si alte retete de brownie:

  1. Brownie cheesecake
  2. Brownie cu cafea
  3. Brownie cu ananas

Cum servesti brownie-ul cu mere si nuci

Acest desert se potriveste minunat cu o cafea neagra, un cappuccino sau chiar un pahar de lapte cald.

Pentru o prezentare eleganta, presara zahar pudra deasupra sau serveste-l cu o lingura de inghetata de vanilie.

INGREDIENTE:

120 g ciocolata
100 g unt
120 g zahar
2 oua
2 linguri de apa
2 mere rase
1 lingurita scortisoara
150 g nuci – tocate grosolan si marunt
100 g faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
zahar pudra pentru tapetare

PREPARARE:

Se topeste ciocolata la bain-marie.

Intre timp frecam untul si zaharul, apoi adaugam ouale si 2 linguri de apa. Dupa ce le-am mixat bine le punem peste ciocolata si continuam sa amestecam cu un tel pana se ingroasa putin compozitia. In acest moment dam la o parte castronul si adaugam merele rase peste care am pus o lingurita de scortisoara. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia si adaugam faina in care am adaugat praful de copt si un praf de sare. Se toarna in tava peste hartia de copt si se coace 30-40 de minute la 170°C.

Pofta buna!

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *