Fursecuri rapide cu mac si lamaie
Fursecuri rapide cu mac si lamaie.
Iata inca o reteta foarte rapida pentru fursecuri.
INGREDIENTE:
150 g faina
100 g zahar
150 g unt
2-3 linguri de mac
2-3 linguri de zeama de lamaie
coaja de la o lamaie
3 picaturi esenta de vanilie
1/2 lingurita praf de copt
PREPARARE:
Amestecam pentru inceput faina cu praful de copt, zaharul si coaja de lamaie. Incorporam apoi untul. Adaugam zeama de lamaie si esenta de vanilie si mai amestecam putin. Aluatul obtinut il rulam, il punem in folie si il dam la congelator pentru 15 minute.
Il scoatem si taiem felii rotunde cu grosime de 2 mm. Punem fursecurile pe hartie de copt si le dam la cuptorul preincalzit la 180°C pentru 10-12 minute. Daca le veti face mai groase, tineti fursecurile in cuptor mai mult timp, pana cand devin foarte putin maronii pe margine.
Pofta buna!
Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube
Absolut delicioase! Initial nu pusesem destula faina (nu am cu ce masura cantitatile), dar apoi le-am dres si au iesit uimitor de bune si crocante!!!
Ma bucur ca ti-au placut Moony!
oare cu margarina ar fi buni, ma gandeam ca reteta de post?
SIGUR, POTI INCERCA!
Dar cu caimac? Laptele pe care il iau de la tarani are un caimac foarte consistent si mi-ar surade sa-l folosesc. Am sa incerc negresit reteta.
Alina sincer nu am incercat niciodata sa prepar ceva cu caimac.
Am facut fursecurile cu caimac in loc de unt si au iesit excelente. Am incercat in locul macului cu susan si au iesit mai bune dupa gustul meu. O reteta excelenta. Felicitari!
In cazul acesta felitari tie! Este o alta reteta! 🙂
Aluatul scos din congelator se piate intinde pe masa de lucru si se pot decupa forme usor? E destul de consistent?
Sigur! Timpul in care sta nu este foarte mare.
Eu cred ca după ce se scoate compoziția din congelator se taie felii cu grosimea 2 cm, nu milimetri. Sau greșesc eu? Rog răspuns. Mulțumesc frumos!
mm. 2 cm este o grosime foarte mare!