Brownie cu nuci si mere rase

6 noiembrie 2010Diva in Bucatarie

Brownie cu nuci si mere rase.

Daca nu ma insel desertul favorit al americanilor este brownie, sau negresa cum ii spunem noi. Exista foarte multe retete pentru aceasta prajitura, care si-a primit numele din cauza culorii maro inchis. Mie imi place sa improvizez si atunci am pus ceva mere rase pentru un plus de savoare. Vreau sa va spun ca se topesc in gura, merg perfect la cafea. Baietii din casa asta (tatal si fiul) sunt inebuniti dupa dulciuri, asa ca eu ma vad nevoita sa mai ascund cateva bucatele daca vreau neaparat sa mai am ceva dulce langa cafeaua de dimineata.

INGREDIENTE:

120 g ciocolata
100 g unt
120 g zahar
2 oua
2 linguri de apa
2 mere rase
1 lingurita scortisoara
150 g nuci – tocate grosolan si marunt
100 g faina
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
zahar pudra pentru tapetare

PREPARARE:

Se topeste ciocolata la bain-marie.

Intre timp frecam untul si zaharul, apoi adaugam ouale si 2 linguri de apa. Dupa ce le-am mixat bine le punem peste ciocolata si continuam sa amestecam cu un tel pana se ingroasa putin compozitia. In acest moment dam la o parte castronul si adaugam merele rase peste care am pus o lingurita de scortisoara. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia si adaugam faina in care am adaugat praful de copt si un praf de sare. Se toarna in tava peste hartia de copt si se coace 30-40 de minute la 170°C.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *