fbpx

RETETE RECENTE

BROWNIE CU ANANAS

March 11, 2020 | CATEGORIA

Retete de brownie cu ananas este reteta celei mai simple prajituri cu ciocolata. Este delicioasa, se face rapid si usor si are ingrediente simple, usor de procurat.

Brownie cu ananas este un fel de prajitura negresa in varianta americana. Contine oblogatoriu ciocolata si unt si nu are niciodata praf de copt. In varianta noastra de negresa, cu pudra de cacao si ulei este posibil sa fie nevoie de un agent de crestere.

Textura umeda a acestui brownie cu ananas este exact ceea ce trebuie pentru un brownie reusit.

Folosesc in general ciocolata neagra pentru retetele de brownie. Mi se pare ca doar aceasta este potrivita pentru orice reteta de brownie. Cand copilul meu era ceva mai mic foloseam si ciocolata cu lapte. Pregateam deserturile pentru a fi savurate si de el. Acum, adolescent fiind, apreciaza aroma si gustul intens al ciocolatei negre intr-o prajitura, asa ca ne bucuram cu totii de un desert delicios.

Pentru a obtine un brownie reusit trebuie sa folositi, daca reteta cere, cacao de calitate. Tot neagra! Si, nu in ultimul rand, folositi unt gras de minum 80% grasime.

Raportul dintre cantitatea de unt+ ciocolata+oua trebuie sa fie mai mare decat al ingredientelor solide. Brownie cu ananas nu se coace foarte mult. In general, acest tip de prajituri trebuie pregatite cu timpul de coacere adaptat dupa puterea cuptorului din dotare. Eu spun ca al meu a fost gat ain 25 minute, dar este posibil ca sa aveti un cuptor cu putere mai mare si va fi gata in 20minute. Chiar si tipul de tava folosit poate influenta textura unui brownie.

Nu va faceti probleme daca nu se va taia frumos. La prajiturile de acest gen conteaza textura si gustul!

Cand musti din felia de brownie cu ananas simti cum se topeste acest desert in gura.

In general folosirea fructelor intr-o prajitura poate crea probleme. Apa eliminata de acestea in timpul coacerii poate avea ca rezultat aluat crud (sau cu aspect de crud) in jurul fructelor.

Din acest motiv acestea trebuie sa fie tapetate cu putina faina sau amidon.

Am ales sa folosesc fructele din compot, a caror umiditate o puteam controla. Aroma de ananas este placuta, subtila si fresh. Se simte si romul, iar acestea, impreuna, dau cea mai placuta combinatie cand sunt scufundate intr-o baie de ciocolata.

Daca vreti sa va inspirati si sa pregatiti si alte retete de brownie/negrese atunci dati click aici.

Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru brownie cu ananas:

INGREDIENTE:

(pentru o forma cu diametrul de 22 cm)

2 oua

1 varf cutit sare

150 g zahar tos

1 plic zahar vanilat Bourbon

120 g unt

100 g ciocolata neagra

1 praf scortisoara

130 g faina

10 g pudra de cacao

1 lingura rom

200 g ananas din conserva

PREPARARE:

Pentru inceput am pus rondelele de ananas la scurs. Daca aveti cuburi le puneti pe acestea. Am dat drumul la cuptor la 180°C – pe venitilatie.

Am mixat ouale cu un varf cutit zahar. Am adaugat zaharul vanilat Bourbon, am continuat sa mixez la viteza mare un minut.

Am adaugat zahar tos treptat. In acest timp am pus ciocolata cu untul la topit, la bain-marie.

Am mixat in jur de 10 minute. Compozitia a devenit foarte cremoasa si si-a marit volumul foarte mult. Am luat ciocolata si untul topite de pe foc, apoi le-am lasat cateva minute sa se raceasca (nu mai mult de 5).

Le-am incorporat in compozitie, turnand in fir subtire si mixand rapid.

Am amestecat faina cu pudra de cacao, apoi le-am incorporat.  Am adaugat scortisoara si rom si am mixat pentru ultima oara. Am taiat rondelele de ananas in cuburi (daca ati cumparat conserva de ananas in cuburi sariti etapa).

Am pudrat cu faina cuburile de anans obtinute si le-am pus in aluat, am amestecat cu o spatula, apoi am turnat aluatul in forma tapetata cu hartie de copt.

Am copt brownie in cuptorul preincalzit timp de 25 minute. Cand a fost gata am lasat prajitura sa se raceasca pe un gratar.

Prajitura este foarte gustoasa si se face foarte usor.

Sper ca o veti incerca si voi curand.

Pana atunci va las link catre o reteta video de negresa cu ciocolata si nuci, pufoasa si umeda in acelasi timp.

 

Multumesc, Diana Gabriela Dima pentru poze – brownie simplu si brownie cu ananas!

 

 

 

 

 

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *