Budinca de ciuperci

4 septembrie 2010Diva in Bucatarie

Budinca de ciuperci

budinca-de-ciuperci-diva-in-bucatarie V

Budinca de ciuperci

Budinca de ciuperci – reteta de budinca sarata cu ciuperci si cascaval – reteta de aperitiv extrem de gustos cu ciuperci si cascaval, simplu si usor de pregatit.

Este o reteta economica, ce poate fi pregatita pentru mese festive, intalniri cu prietenii, in general pentru mese tip bufet. Cu siguranta poate fi o idee de gustare, poate fi luata la pachet sau la picnic.

Budinca de ciuperci poate fi pregatita si cu ciuperci proaspete, dar acestea trebuie sa fie sotate in prealabil.

Tineti cont de faptul ca prin gatire volumul si greutatea aceastora scade considerabil, asa va trebui sa cantariti ciupercile gatite astfel incat sa ajungeti la 400g.

Noua ne plac foarte mult ciupercile. Este suficient sa dati o cautare dupa cuvantul ciuperci si veti descoperi zeci, daca nu chiar peste 100 retete cu ciuperci.

De la retete de aperitive (rulade, vol-au vent, ciuperci cu maioneza si usturoi, oua umplute cu ciuperci, ciuperci umplute in fel si chip), gustari (clatite, pateuri, tarte), tocanite, mancaruri sau supe- creme.

Ciupercile le-am pus adesea si in retete de garnituri, insotind retete de peste, pui, porc, dar am si cateva retete de post pregatite cu acestea.

Revenind la budinca de ciuperci trebuie sa va spun ca reteta aceasta nu este o „mostenire” de familie.

O am de la fostul meu coleg de birou, cel care mi-a dat si reteta celui mai bun chec aperitiv tip pizza.

Pentru a face o budinca de ciuperci foarte gustoasa nu ai nevoie de ingrediente complicate si scumpe.

Conservele de ciuperci se gasesc peste tot, cateva felii de franzela de paine asigura consistenta, iar ceapa si ouale sunt ingrediente ieftine.

Eu am folosit pe post de verdeata mult marar si putin patrunjel, dar puteti renunta la marar daca nu va place si lasati doar patrunjelul.

budinca-de-ciuperci-diva-in-bucatarie-o

Va las acum lista de ingrediente si modul de preparare pentru budinca de ciuperci prezentat pas cu pas mai jos:

Ingrediente budinca de ciuperci:

2 cutii cu ciuperci – 2 cutii conserva de 400g greutate totala (cu zeama)
120 g cascaval ras
3-4 cepe taiate si calite usor in 50 ml ulei
3 felii franzela inmuiate in lapte
sare, piper, patrunjel, marar verde
6 oua

Mod de prepare:

Am scurs ciupercile si le-am tocat pe cele mai mari in cuburi de marime potrivita.

Pentru ca totul sa mearga rapid am tocat si verdeata.

In continuare am tocat ceapa marunt si am calit-o in uleiul incins.

Am mixat albusurile cu un praf de sare pana am obtinut o spuma tare.

In aceasta am pus galbenusurile, unul cate unul (sau toate in acelasi timp) si am amestecat usor, de jos in sus.

Am incorporat in compozitia de oua ceapa calita, painea rupta in bucatele mici, cascavalul, ciupercile si verdeata.

Compozitia a fost gata!

Coacere

Am turnat-o intr-o tava tapetata cu ulei si faina (sau cu hartie de copt) si am copt-o timp de 40-45 minute la 180°C.

Simplu, rapid si delicios.

Servire budinca de ciuperci:

Am lasat-o sa se raceasca pe un gratar, apoi am taiat in cuburi.

Este delicioasa, aromata si satioasa.

Budinca de ciuperci este unul din aperitivele cele mai apreciate la petrecerile organizate de noi.

Prietenii chiar ma intreaba daca mai fac „budinca aceea buna de ciuperci”.:)

Iata si poze mai vechi cu reteta de budinca de ciuperci:

Pofta buna!

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. am facut si eu aceasta reteta si mi- a iesit foarte bine.am gresit putin cu cuptorul dar data viitoare cred ca o sa fie ok. merita incercata aceasta reteta si multumesc frumos diva.

  2. Am facut o repetitie cu reteta asta, in doua variante pentru masa de Paste. Prima am facut-o cu ciuperci conservate iar a doua, cu ciuperci proaspete. Mult mai gustoasa a iesit cea cu ciuperci proaspete, nu se compara cu prima.:)

      1. Eu am folosit ciuperci la cutie- conservate. Daca sunt proaspete trebuie sa le calesti inainte.

  3. Am incercat o si a iesit o minunatie.Multumesc pentru reteta si astept noi retete ,pe care le voi incerca si cu siguranta vor iesi foarte bune!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *