fbpx

RETETE RECENTE

CLATITE UMPLUTE CU CIUPERCI SI SOS BECHAMEL LA CUPTOR

January 10, 2015 | CATEGORIA

clatite-cu-ciuperci-si-sos-bechamel

Clatite cu ciuperci si sos béchamel la cuptor sunt perfecte atat pentru o gustare, cina dar si mic dejun. Noi le adoram atat pentru faptul ca ne plac clatitele sarate, cat si pentru faptul ca iubim ciupercile.

Poate ca pare complicat si migalos, dar nimic nu este mai simplu decat aceasta reteta de clatite cu ciuperci si sos bechamel, pe care noi le-am mancat pe post de cina.

Sigur, partea cu pregatirea clatitelor poate fi consumatoare de timp, dar merita fiecare clatita in parte, fumul si mirosul acestora nici nu mai sunt bagate in seama cand primesti pe farfurie o portie de clatite umplute cu ciuperci si gratinate in sos béchamel la cuptor.

Partea buna este ca putem sa ne jucam cu ingredientele: inlocuim patrunjelul din clatita cu marar sau cimbru proaspat, in timp ce pentru umplutura puteti folosi mai multe tipuri de ciuperci, proaspete sau conservate, puteti schimba cascavalul cu mozzarella sau gouda (dar trebuie sa tineti cont de faptul ca obligatoriu veti folosi un tip de branza care se topeste).

Reteta sosului béchamel o gasiti aici. L-am folosit si in alte retete cu clatite, la retetele de lasagna sau musacaua greceasca. Sosul are la baza unt, faina, lapte, aromat cu nucsoara, sare si piper. Este un sos cremos, gros si fin, perfect pentru gratinare.

Alte retete de clatite sarate gasiti aici : cu spanac, ricotta si 2 sosuri, rulada din clatite cu sunca, praz si sos de branza, cu carne, cu spanac, cu crema de branza si somon afumat, dar si multe altele ce va asteapta pentru a va inspira. Acestea pot fi o solutie buna pentru cina sau o gustare rece, dar avem si retete ce pot deveni aperitive festive pentru mesele de sarbatoare.

Daca veti pregati aceasta reteta, as fi foarte bucuroasa sa va public pozele, iar daca o veti distribui va multumesc anticipat.

Va las acum sa vedeti cat de usor se fac clatitele cu ciuperci si sos béchamel, asa ca aveti mai jos lista de ingrediente si modul de preparare prezentat pas cu pas.

INGREDIENTE:

(pentru 2 persoane)

Pentru clatite:

2 oua

400-450 ml lapte

200 g faina

sare

piper

1/2 legatura patrunjel

ulei pentru prajit

Pentru umplutura:

280 g ciuperci taiate

120 g cascaval ras

1/2 legatura marar verde

1 ceapa medie

1 catel usturoi

sare

piper

Pentru sos bechamel:

30 g unt

30 g faina

200 ml lapte

1 lingura varfuita cascaval ras

1 ou

sare

piper

1 praf nucsoara rasa

Mai avem nevoie de:

30-40 g cascaval ras pentru topping

marar tocat pentru decor

PREPARARE:

Punem faina in castron impreuna cu ouale batute, adaugam sare si piper, apoi adaugam laptele. Trebuie sa obtinem un aluat ce are consistenta asemanatoare cu a unei smantani mai subtire. Tocam patrunjelul si il adaugam compozitiei.

clatite-cu-ciuperci-si-sos-bechamel-1

Ungem tigaia incinsa cu putin ulei, apoi turnam un polonic din aluat avand grija sa invartim tigaia pana realizam o acoperire uniforma a acesteia. Rumenim usor clatitele pe ambele parti, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca.

clatite-cu-ciuperci-si-sos-bechamel-2

Pregatim apoi sosul bechamel: topim untul si calim faina in acesta, apoi adaugam laptele si dizolvam compozitia. Asezonam cu un varf cutit nucsoara, sare si piper si fierbem amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca. Luam de pe foc si adaugam cascavalul ras.

clatite-cu-ciuperci-si-sos-bechamel-3

Incorporam in sos un ou batut amestecand pana se omogenizeaza compozitia.

clatite-cu-ciuperci-si-sos-bechamel-4

Urmatoarae etapa consta in pregatirea umpluturii. Calim intr-o lingura ulei o ceapa tocata fin. Cand aceasta devine moale adaugam un catel usturoi pisat, iar dupa alte cateva secunde adaugam ciupercile si continuam sa calim pret de 2 minute. Luam de pe foc, asezonam cu putina sare si piper si adaugam mararul tocat marunt.

clatite-cu-ciuperci-si-sos-bechamel-5

Ungem fiecare clatita cu un strat subtire din sos, presaram cascaval ras si adaugam ciupercile.

clatite-cu-ciuperci-si-sos-bechamel-6

Rulam clatitele strangand capetele si le punem intr-un vas termorezistent. Peste ele punem sosul bechamel ramas si damvasul  la cuptorul preincalzit la 200°C pana in momentul in care sosul se rumeste foarte putin.

clatite-cu-ciuperci-si-sos-bechamel-7

Scoatem din cuptor si presaram cascaval ras.

clatite-cu-ciuperci-si-sos-bechamel-8

Presaram putin marar tocat apoi putem manca.

Pofta buna!

Comentarii

  • Foarte apetisant!

  • Foarte interesant si super delicios, felicitari pentru idee si realizare 🙂

  • La fix dupa atata carne.. 🙂

  • Corina Podocea

    Intr-adevar o reteta deosebita! Si gustul este de neegalat! Felicitari pentru idee!

  • GEANINA

    AM FACUT-O ASEARA.A IESIT ABSOLUT DELICIOASA!MULTUMESC DIVA PENTRU RETETA!

  • rodica kufner

    Eu le fac de ani de zile sit super delicioase mai ales daca ai invitati intr-o seara sint perfecte ptr o cina.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *