Salata de vinete

9 august 2010Diva in Bucatarie

Salata de vinete. Reteta simpla de salata de vinete.

salata de vinete reteta diva in bucatarie V
Reteta de post de salata de vinete. Salata de vinete fara maioneza sau galbenus. Salata de vinete este cea mai intalnita salata in sezonul cald. O pregatesc si iarna, cu vinete pastrate in borcan sau congelate. Gasesti metoda de pastrare la borcan aici, iar pentru congelator aici. 
Prefer salata de vinete simpla, cu ulei si ceapa, dar este la fel de buna si cu maioneza sau doar cu un galbenus. Mai multe retete de salata de vinete gasiti aici. Eu coc vinetele la gratar dar puteti sa le coaceti si pe focul de la aragaz sau in cuptor (in acest caz trebuie sa le intepati putin cu furculita, sa se scurga lichidul intr-o tava pe care o puneti sub gratarul cutorului). INGREDIENTE SALATA DE VINETE: 1 kg vinete 80-100 ml ulei 1 ceapa mare sare dupa gust PREPARARE SALATA DE VINETE: Iti las pentru inceput reteta in format video. Pentru inceput am copt vinetele. Le-am pus pe rand intr-un vas, am presarat sare si le-am lasat sa se raceasca. Le-am curatat de coaja  si le-am lasat sa se scurga pe un tocator,  pe un plan inclinat. In acest mod lichidul amar din vinete se va scurge mai usor. Dupa 2 ore am tocat vinetele pe un tocator de lemn. Mama le mixeaza direct. Am adaugat uleiul treptat. Am asezonat cu sare. La sfarsit am pus ceapa tocata cat mai marunt. Am amestecat pana s-a omogenizat compozitia. Servire salata de vinete: Se poate manca imediat, dar este buna si daca sta in frigider. Merge foarte bine cu salata de ardei copti sau rosii. Se poate pastra in frigider intr-un bol acoperit sau intr-un vas cu capac. Pofta buna! Ma gasesti si pe INSTAGRAM. Pagina de Facebook o gasesti daca apesi aici. Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uitati sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *