fbpx

RETETE RECENTE

SALATA DE VINETE – DE POST

August 9, 2010 | CATEGORIA

Salata de vinete este cea mai intalnita salata in sezonul cald. Putem sa o pregatim simpla, cu ulei si ceapa, dar este la fel de buna si cu maioneza. Eu coc vinetele la gratar dar puteti sa le coaceti si pe focul de la aragaz sau in cuptor (in acest caz trebuie sa le intepati putin cu furculita, sa se scurga lichidul intr-o tava pe care o puneti sub gratarul cutorului).

INGREDIENTE:

1 kg vinete
80 ml ulei
1 ceapa mare
sare dupa gust

PREPARARE:

Pentru inceput coacem vinetele si le curatam de coaja dupa ce se racesc.
Le lasam sa se scurga pe un tocator, inclinat, astfel incat lichidul din vinete sa se scurga, sa nu ramana in ele pentru a nu avea gust amar.

Tocam vinetele pe tocator sau la mixer. Adaugam sare dupa gust si uleiul treptat.
La sfarsit amestecam cu ceapa curatata si tocata cat mai mic. Vom amesteca pana se omogenizeaza compozitia.
Putem servi salata de vinete cu rosii sau cu salata de ardei copti.

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *