fbpx

RETETE RECENTE

PRAJITURA CU RICOTTA SI LAMAIE

August 8, 2010 | CATEGORIA

INGREDIENTE:

175g unt
175g zahar
1 lămâie
3 oua, separate
250g ricotta
125g făină
1 lingurita praf de copt
ciocolata nutella pentru topping

PREPARARE:

Se mixeaza untul şi zahărul, pana obtinem o compozitie pufoasa, apoi amestecam în alt castron, gălbenuşurile şi ricotta.La final amestecam compozitia din cele doua castroane.

Batem albusurile spuma si amestecam cu compozitia obtinuta mai sus.

Adaugam faina si praful de copt stins cu zeama de la o lamaie, amestecam cu un tel bine si turnam ompozitia in tava tapetata cu ulei si faina.
Punem tava in cuptorul preincalzit la 180°C. Coacem timp de 35 de minute, până când creste frumos, iar compozitia devine fermă si are o culoare aurie.
Scoatem din cuptor si lasam sa se răcească timp de o oră în tava.

Daca se crapa, cum mi s-a intamplat mie, acest lucru poate fi in favoarea noastra: dupa ce adaugam toppingul de ciocolata si taiem felii zona respectiva va avea un topping neuniform dar foarte frumos.

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *