fbpx

RETETE RECENTE

CHIFTELUTE DE CARTOFI LA CUPTOR

August 8, 2010 | CATEGORIA

Chiftelutele de cartofi gatite sanatos la cuptor sunt deosebit de gustoase, afanate, cu miez moale, pufos si coaja usor crocanta. Chiftelutele de cartofi la cuptor se fac usor, iar reteta este simpla, ieftina usor de adaptat. Puteti adauga pentru copiii mici boabe de mazare, branza de vaci si renuntati la kaizer, ciuperci, naut, ton.

Le puteti praji in ulei daca vreti neaparat, dar in acest caz le veti tavali prin faina sau pesmet.

Am ales sa fierb cartofii ca pentru piure pentru ca voi obtine o compozitie umeda, iar prin coacere apa chiar daca se evapora o va face incet iar miezul nu se va usca. Pentru a fi siguri ca obtineti o coaja usor crocanta puteti tavali la final chiftelutele prin pesmet.

Cartofii se pun la fiert in apa rece cu sare. Vor fi fierti pana cand intra si iese usor furculita din ei. In functie de tipul de cartofi si de marimea cuburilor pe care le veti taia timpul de fierbere poate varia intre 15 si 25 minute. Aveti grija sa nu ii fierbeti prea mult, pentru ca vor retine prea multa apa si chiftelutele de cartofi la cuptor nu vor mai fi gustoase. Nu ii lasati sa stea in apa nici dupa ce ii luati de pe foc. Din acest motiv, va trebui sa caliti ceapa, sunca si kaizerul cat timp se fierb cartofii, lasandu-le timp si de racire pana se inatlnesc in castron.

Noua ne plac si chiftelutele din legume sau cele din dovlecei cu telemea sau feta. Pot fi o idee buna pentru mamici sau pentru cei care vor o alternativa la chiftelutele cu carne.  Alta idee de a pregati cartofii rapid este sa ii radeti si sa ii prajiti. Apasati aici ca sa vedeti cum am facut rosti de cartofi

Noi am pregatit aceste chiftleute cartofi pentru cina si am avut la masa si o portie de crema de iaurt libanez – labneh si o salata tabouleh.

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru chiftelute de cartofi la cuptor:

INGREDIENTE:

(pentru 20-24 buc. mici-medii)

400 g cartofi
100 g faina
1 ceapa mica
1 catel usturoi
1 lingura ulei de masline
50 g cascaval ras
50 g sunca taiata cubulete mici
50 g kaizer taiat cubulete mici
1 ou
marar, patrunjel
sare, piper

optional:

pesmet

PREPARARE:

Am fiert cartofii ca pentru piure,apoi i-am pasat obtinand un piure. Am amestecat pireul cu cascaval, ou, marar tocat marunt si patrunjel.

Cat timp s-au fiert cartofii am tocat ceapa si usuroiul marunt, apoi le-am calit putin in uleiul de masline. Am pus langa acestea sunca si kaizerul si le-am rumenit. Am luat de pe foc, am lasat sa se raceasca, apoi le-am pus peste cartofii pasati.

Am amestecat compozitia pana s-a omogenizat, am adaugat faina si am asezonat cu sare si piper. Am obtinut un aluat moale. Cu mainile usor umezite in apa am format niste chiftelute.
Le-am asezat pe o hartie de copt si le-am pus sa se coaca timp de o ora in cuptorul preincalzit la 180°C. Dupa 30 minute le-am intors  pe cealalata parte pentru a se coace uniform.

Iata ce a iesit:

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *