Salata de vinete cu ardei copt – patlican salatasi
Salata de vinete cu ardei copt – patlican salatasi.
Salata de vinete cu ardei copt, o reteta delicioasa de post din bucataria turceasca pe care v-o recomand sa o incercati.
INGREDIENTE:
3 vinete mari
1 ardei kapia mare sau 2-3 ardei mici
1 rosie medie
1 ceapa mica
2 catei usturoi
4-5 linguri ulei masline
1/2 lingurita otet de vin alb
1/2 lingurita suc lamaie
sare
patrunjel verde
PREPARARE:
Coacem vinetele si ardeii, apoi le curatam de coaja.
Lasam vinetele sa se scurga in jur de o ora, apoi le tocam si le amestecam cu ardeiul taiat cuburi mici, pulpa de rosii, ceapa tocata marunt si patrunjel verde.
Pastram pentru decor putin ardei si patrunjel.
Pisam usturoiul, il frecam cu sare, apoi cu ulei (asa cum procedam la maioneza). Adaugam otetul si sucul de lamaie, amestecam apoi il adaugam compozitiei de vinete. Amestecam pana se omogenizeaza, gustam si adaugam dupa gust sare, otet sau suc de lamaie.
Servim salata imediat, dar este si mai gustoasa daca sta la rece cel putin o ora.
Pofta buna!
O salata foarte gustoasa,de mare cautare, maine am si eu una pregatita pe site-ul meu, dar cu leurda, patrunjel si rachitan.Oricum vinetele sunt o nebunie, fie proaspete, fie congelate.
suna bine!
Sunt momentan in Ohio si mi-e dor de bucataria romaneasca. Arata super!
Multumesc!
Ador atat vinetele cat si ardeii copti, dar nu i-am combinat niciodata. Trebuie sa fie un adevarat deliciu 🙂
trebuie sa te convingi!
De ceva vreme vreau sa incerc reteta!!!Arata tare bine!
Multumesc!
De mai multi ani m-am obisnuit ca in salata de vinete sa adaug si cativa ardei copti…o adevarata minunatie !
Dar nu am pus pulpa de rosii…pina acum. Asa ca, draga mea Cristina, asa am sa fac cu prima ocazie.
Tare fain arata.
O zi insorita sa ai.
Te tzuc cu drag !
Sidy daca incerci nu vei regreta!
De cand vreau sa incerc si eu reteta..
🙂
Ar merge oare si uleiul de floarea soarelui presat la rece in loc de cel de masline?
DA!
E cel mai indicat, cel de măsline îi da gust amar ! Dar dacă pui roșii crude în salata , a doua zi mai e buna de mâncat, nu se acrește de la rosii ?
Aveți grijă cum creați rubrica,,Rețete cu Vinete,,! Una se scrie in titlu și alta este de fapt. Exemplu : Rețeta salată de vinete cu iaurt !?
Multumesc!
Din păcate nu e pe gustul meu:(
Delicioasa ! AM preparato anul aceta de Paste iar acum o gatesc foarte des pentru ca deja este vremea lor,a vinetelor.
Vreau sa o incerc. Am cateva intrebari. Eu stiu ca otetul merge cel mai bine cu ardei. Deci de ce si zeama de lamaie? Pulpa de rosii nu face salata apoasa? Eu folosesc cu succes la toate salatele( vinete, rosii) , maioneza ulei de samburi de struguri. Cred ca merge foarte bine si la aceasta salata. Multumesc!
reteta o am de la o prietena, iar ea a luat-o de la mama fostului ei prieten turc. Pulpa de rosii nu lasa apa, tocmai pentru faptul ca a fost curatata de seminte si zeama ce era intre aceasta si coaja.
otetul coace rosiile , poate ar fi indicat in momentul consumului …mah
reteta este autentic turceasca iar eu nu am facut altceva decat sa respect indicatiile.