CIORBA DE PESTE CU SUC DE ROSII

March 11, 2014 | CATEGORIA

ciorba-de-peste-cu-suc-de-rosii

INGREDIENTE:

capul si coada de la un crap mare – 600 g
4 pesti medii (pastrav)- 1.2 kg
1 ceapa mare
1/2 telina mica
2-3 morcovi
1 ardei gras mic rosu (kapia)
300 ml suc de rosii
1 buchetel cimbru
boabe de piper
sare
500 ml bors/suc de corcoduse acre
3 crengute leustean
patrunjel verde pentru servit

PREPARARE:

Pregatim pentru inceput ingredientele: curatam ceapa si morcovii, areiul il taiem in jumatate si il curatam de seminte, iar pestii ii spalam bine, ii curatam de solzi si ii curatam bine de mate si sange. legumele vor fi lasate intregi pentru a fi scoase usor din ciorba.

ciorba-de-peste-cu-suc-de-rosii-1

Fierbem pentru inceput legumele, apoi adaugam pestele si boabele de piper. Cand pestele este aproape fiert adaugam sucul de rosii, borsul fiert in prealabil (sau zeama de corcoduse acre) si cimbrul.

ciorba-de-peste-cu-suc-de-rosii-2

Lasam sa fiarba impreuna 5 minute, apoi scoatem pestele. Lasam cateva bucatele intregi pentru a fi servite in farfurie, restul il dam prin sita.

ciorba-de-peste-cu-suc-de-rosii-3

Carnea foarte moale de pe fundul sitei o culegem cu o lingura si o adaugam in ciorba. Dupa ce s-au fiert legumele, le scoatem din ciorba, adaugam sare si leusteanul si mai fierbem 1 minut.

Servim ciorba calda cu bucati intregi de peste si patrunjel verde proaspat tocat.
Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *