Ciorba de peste cu suc de rosii

11 martie 2014Diva in Bucatarie

Ciorba de peste cu suc de rosii. Lasam sa fiarba impreuna 5 minute, apoi scoatem pestele. Lasam cateva bucatele intregi pentru a fi servite in farfurie, restul il dam prin sita.

INGREDIENTE:

capul si coada de la un crap mare – 600 g
4 pesti medii (pastrav)- 1.2 kg
1 ceapa mare
1/2 telina mica
2-3 morcovi
1 ardei gras mic rosu (kapia)
300 ml suc de rosii
1 buchetel cimbru
boabe de piper
sare
500 ml bors/suc de corcoduse acre
3 crengute leustean
patrunjel verde pentru servit

PREPARARE:

Pregatim pentru inceput ingredientele: curatam ceapa si morcovii, areiul il taiem in jumatate si il curatam de seminte, iar pestii ii spalam bine, ii curatam de solzi si ii curatam bine de mate si sange.

Legumele vor fi lasate intregi pentru a fi scoase usor din ciorba.

ciorba-de-peste-cu-suc-de-rosii-1

Fierbem pentru inceput legumele, apoi adaugam pestele si boabele de piper. Cand pestele este aproape fiert adaugam sucul de rosii, borsul fiert in prealabil (sau zeama de corcoduse acre) si cimbrul.

ciorba-de-peste-cu-suc-de-rosii-2

Lasam sa fiarba impreuna 5 minute, apoi scoatem pestele. Lasam cateva bucatele intregi pentru a fi servite in farfurie, restul il dam prin sita.

ciorba-de-peste-cu-suc-de-rosii-3

Carnea foarte moale de pe fundul sitei o culegem cu o lingura si o adaugam in ciorba.

Dupa ce s-au fiert legumele, le scoatem din ciorba, adaugam sare si leusteanul si mai fierbem 1 minut.

Servim ciorba calda cu bucati intregi de peste si patrunjel verde proaspat tocat.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *