Chec cu iaurt si lamaie

10 martie 2014Diva in Bucatarie

Chec cu iaurt si lamaie. Azi va aduc un chec cu iaurt si lamaie, parfumat, aromat si delicios, pentru care nu ai nevoie de cantar. Am folosit ca unitate de masura recipientul in care era iaurtul.

Azi va aduc un chec cu iaurt si lamaie, parfumat, aromat si delicios, pentru care nu ai nevoie de cantar. Am folosit ca unitate de masura recipientul in care era iaurtul.
Simplu si usor de pregatit, cu siguranta aceast va intra la categoria „retete preferate”, asa ca nu ezitati sa il incercati.

Aici este pregatit prin metoda clasica a separarii oualelor, dar iese la fel de bine si daca lasi ouale intregi. Mama si bunica mea nu separau ouale 🙂

chec-cu-iaurt-si-lamaie-00-a-

INGREDIENTE:

1 iaurt grecesc mic (150 g)
ulei – 1/2 din masura borcanului de iaurt
zahar pudra – 2,5 masuri iaurt
faina – 3 masuri iaurt
3 oua
5 g praf de copt
1 praf de sare
1 lingura suc lamaie
coaja rasa de la 1 lamaie
1/4 lingurita esenta de lamaie

Pentru glazura:
5-6 linguri zahar pudra
3 linguri suc lamaie

PREPARARE:

Am masurat uleiul, faina si zaharul cu borcanelul in care am avut iaurtul. Am pus intr-un vas faina amestecata cu praful de copt si  putina sare, zahar pudra si galbenusuri.

chec-cu-iaurt-si-lamaie-1

Amestecam, apoi adaugam uleiul, coaja rasa, esenta si sucul de lamaie.

chec-cu-iaurt-si-lamaie-2

Mixam albusurile pana devin spuma tare. Primele linguri le amestecam cu compozitia de iaurti si oua pentru a subtia compozitia, avand grija ca restul albusului batut sa fie amestecat usor.

chec-cu-iaurt-si-lamaie-3

Turnam aluatul in tava de chec tapetata si il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C in jur de 45 minute (in cazul meu a trecut testul cu scobitoarea dupa 50 minute). Il scoatem si il lasam sa se raceasca pe un gratar.

chec-cu-iaurt-si-lamaie-4

Cand este caldut putem turna glazura realizata prin amestecarea zaharului pudra cu sucul de lamaie. In momentul in care s-a racit il putem felia si servim.

chec-cu-iaurt-si-lamaie-00-b

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *