fbpx

RETETE RECENTE

CHEC CU IAURT SI LAMAIE

March 10, 2014 | CATEGORIA

chec-cu-iaurt-si-lamaie-00-a-

Azi va aduc un chec parfumat, aromat, delicios, pentru care nu avem nevoie de cantar. Folosim ca unitate de masura recipientul in care cumparam iaurtul.
Simplu si usor de pregatit, cu siguranta aceasta reteta va intra la categoria “retete preferate”, asa ca nu ezitati sa il incercati. Aici este pregatit prin metoda clasica a separarii oualelor, dar iese la fel de bine si daca lasam ouale intregi. 🙂

INGREDIENTE:

1 iaurt grecesc mic (150 g)
ulei – 1/2 din masura borcanului de iaurt
zahar pudra – 2,5 masuri iaurt
faina – 3 masuri iaurt
3 oua
1 plic praf de copt
1 praf de sare
1 lingura suc lamaie
coaja rasa de la 1 lamaie
1/4 lingurita esenta de lamaie

Pentru glazura:
5-6 linguri zahar pudra
3 linguri suc lamaie

PREPARARE:

Vom masura uleiul, faina si zaharul cu borcanelul in care am avut iaurtul. Punem intr-un vas faina amestecata cu praf de copt si un praf de sare, zahar pudra si galbenusuri.

chec-cu-iaurt-si-lamaie-1

Amestecam, apoi adaugam uleiul, coaja rasa, esenta si sucul de lamaie.

chec-cu-iaurt-si-lamaie-2

Mixam albusurile pana devin spuma tare. Primele linguri le amestecam cu compozitia de iaurti si oua pentru a subtia compozitia, avand grija ca restul albusului batut sa fie amestecat usor.

chec-cu-iaurt-si-lamaie-3

Turnam aluatul in tava de chec tapetata si il coacem in cuptorul preincalzit la 180°C in jur de 45 minute (in cazul meu a trecut testul cu scobitoarea dupa 50 minute). Il scoatem si il lasam sa se raceasca pe un gratar.

chec-cu-iaurt-si-lamaie-4

Cand este caldut putem turna glazura realizata prin amestecarea zaharului pudra cu sucul de lamaie. In momentul in care s-a racit il putem felia si servim.

chec-cu-iaurt-si-lamaie-00-b

Pofta buna!

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *