Vinete coapte pentru iarna la congelator

23 august 2010Diva in Bucatarie

Vinete coapte pentru iarna la congelator. Din 20 de kg de vinete mi-au iesit 12 pungi. La sfarsitul postarii gasiti si reteta in format video.

Iata si primele semne ca se apropie toamna… M-am apucat sa pun vinete la congelator pentru iarna. Conserva naturala 100%. Vinetele facute la gratar, la flacara, raman mai albe. Si au mirosul acela special de vinete facute la gratar, pe care eu il ador.

Din 20 de kg de vinete mi-au iesit 12 pungi. La sfarsitul postarii gasiti si reteta in format video.

Conservarea vinetelor pentru iarna in congelator este metoda cea mai simpla, mai sigura si mai usoara.

Este o conservare 100% naturala, fara conservanti, fara riscul sa se strice in borcane, in cazul in care nu se inchid bine capacele sau daca locul in care sunt pastrate este prea cald.

Eu am pus vinete la borcan in doua feluri: simple sau in sos de rosii. Imi plac foarte mult si aceste variante, fiind o solutie perfecta pentru cei care stau la bloc si au un congelator mai mic.

Vinetele coapte pentru iarna in congelator ocupa la mine o etajera, uneori intru si in etajara a doua, rezervata fructelor de toamna sau altor legume. Noi avem un congelator separat cu 6 etajere, 1 frigider usrias cu un congelator care face cat 2, si un frigider obisnuit cu un congelator pe 2 rafturi. Toate sunt pline, tot timpul. Ii spun mamei ca mai gasim legume si in magazine, tot timpul anului, la fel si carne.

Dar noi pastram aici carne de pasare crescuta sanatos (asa cum nu gasesc in comert), carne de porc crescut cu cartofi fierti, paine si altele, fara nimic nesanatos, legume din gradina noastra sau a matusilor mele, vinete congelate, ardei kapia si… o etajera intreaga de slanina ardeleneasca. Este nelipsita pe masa noastra cand vin prietenii in vizita.

Vinetele coapte si pastrate in congelator sunt probabil cele mai consumate la noi in casa din octombrie pana in martie-aprilie.

Sa te bucuri in mijlocul iernii de savoarea aceastora este o adevarata placere si cred ca majoritatea gospodinelor gasesc loc pentru cateva pungute de vinete in congelator.

Cand zapada se asterne si vine gerul, o salata de vinete te face sa uiti de frig, caci te gandesti la perioada in care le-ai gatit, la caldura gratarului sau din bucataria in care au fost pregatite la flacara aragazului.

Asadar, cine iubeste salata de vinete se poate bucura tot anul de aceasta.

Dupa ce se coc le curatam si le punem la scurs pe un platou, astfel incat sa stea inclinate, iar zeama lor amara sa se scurga. Le lasam cateva ore la scurs. 

Punem apoi vinetele scurse in pungi pentru congelator. Nu facem pungi foarte mari pentru ca odata dezghetate nu putem sa le punem inapoi la congelator.

Iata si video de prezentare:

Asta e tot!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. in bucataria greceasca se recomanda sa dai vinetele cu sare pt a transpira si astfel se scurge mai repede zeama amara… crezi ca ar functiona asta dupa ce sunt coapte si curatsate?

    1. Nu cred, ar ramane sarea in ele…Eu dau cu sare gogosarii si kapia cand le coc, le acopar cu un prosop, si se curata mult mai usor coaja.

    2. Eu întotdeauna le sărez după ce le-am curățat și le las la scurs peste noapte, dimineața următoare le pun la pungi. Niciodată nu a rămas sarea în ele( ba chiar a trebuit să mai adaug sare când am făcut salată) se scurge odată cu lichidul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *