google plus pinterest twitter

ADS 1 code

CLATITE CU SPANAC, RICOTTA SI DOUA SOSURI

10 Jan 2017

clatite-cu-spanac-ricotta-si-doua-sosuri-b

Reteta de clatite cu spanac, ricotta si doua sosuri o am de la prietena mea, Mihaela. Din momentul in care mi-a spus cum a pregatit-o am stiu ca o voi face cat mai rapid. Nimic complicat, cu ingrediente la indemana oricui, aceasta reteta are tot ce ii trebuie pentru a va convinge sa o pregatiti de cate ori veti avea ocazia.

INGREDIENTE:

(pentru 6-8 buc.)

6-8 clatite simple

2 cepe medii

4 linguri ulei

150 g spanac frunze congelat (sau baby spanac proaspat)

sare

piper

1 varf cutit nucsoara

2 catei usturoi

200 ml suc gros de rosii

1/2 lingurita oregano uscat (sau busuioc)

250 g ricotta

100 g telemea rasa

30 g unt

25 g faina

300 ml lapte

PREPARARE:

Pregatim clatitele dupa reteta simpla, fara zahar. Le lasam sa se raceasca si pregatim in acest timp umplutura si cele doua sosuri.

Pentru inceput calim fiecare ceapa tocata marunt in doua tigai separate. Intr-o tigaie adaugam spanacul si calim pret de cateva minute. Daca este congelat adaugam foarte putina apa pentru a grabi dezhetarea si calim pana se evapora lichidul, iar daca este proaspat are nevoie de maxim 1 minut pe foc. In a doua tigaie punem sosul de rosii, sare si piper si oregano sau busuioc uscat si lasam la foc mic pana da semne ca se ingroasa. Luam de pe foc si punem sosul rosu pe fundul unui vas termorezistent.

clatite-cu-spanac-ricotta-si-doua-sosuri-1clatite-cu-spanac-ricotta-si-doua-sosuri-2

Pregatim apoi sosul becahel: topim untul, calim faina in acesta, apoi o dizolvam adaugand laptele treptat. Adaugam sare, piper si nucsoara si lasam sa fiarba la foc mic (amestecand destul de des) pana capata consistenta unei creme usor lichide. Luam de pe foc in acest moment.

Amestecam telemeaua rasa cu ricotta, apoi adaugam spanacul calit, sare si piper si omogenizam compozitia.

clatite-cu-spanac-ricotta-si-doua-sosuri-3clatite-cu-spanac-ricotta-si-doua-sosuri-4

Umplem clatitele cu aceasta, le strangem astfel incat sa nu iasa crema de branza cu spanac si le punem peste sosul rosu. Peste clatite turnam sosul bechamel.

clatite-cu-spanac-ricotta-si-doua-sosuri-5clatite-cu-spanac-ricotta-si-doua-sosuri-6

Coacem clatitele cu spanac, ricotta si doua sosuri in jur de 20-25 minute in cuptorul preincalzit la 200°C.

Le mancam calde, imediat cum le scoatem din cuptor, dar sunt bune si a doua zi incalzite.

clatite-cu-spanac-ricotta-si-doua-sosuri-a

Pofta buna!

Daca va place reteta si o incercati va astept pozele, iar daca o distribuiti va multumesc!

Printeaza Printeaza
clatite-cu-spanac-ricotta-si-doua-sosuri-b

2 Comentarii

  1. Flori says:

    Testat. Verdict: e x c e l e n t e!!!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Banner ADS 3 inner