Supa de pui cu fidea scurta reteta delicioasa
Supa de pui cu fidea scurta. Reteta de supa de pui cu fidea. Reteta supa clara de pui cu fidea scurta

Supa de pui cu fidea scurta, gustul copilariei intr-o farfurie
Supa de pui cu fidea este una din cele iubite retete traditionale. Aduce aromele unei mese simple, hranitoare, ca in copilarie.
Este perfecta oricand ai pofta si iti doresti ceva reconfortant pentru a-ti incalzi sufletul.
Supa de pui cu fidea este savuroasa, aromata si indragita de toata familia.
Totul se combina armonios.
Aroma lasata de carne si legume, fideaua scurta aduc in farfurie gust bun, dar si nutrienti.
Este important ca supa sa fiarba lent, astfel incat sa ramana clara.
Supa de pui cu fidea nu este doar preparatul ideal pentru pranz, este o poveste despre traditie, gust si iubire fata de cei dragi.
Este simpla, sanatoasa si incredibil de gustoasa.
Ingrediente:
1 pui de greutate medie (1.8 kg)
3 morcovi medii
1 radacina mica pastarnac
1 felie telina
1 ceapa mare
1 catel de usturoi
1/2 ardei gras rosu
sare
cateva boabe piper
patrunjel verde pentru servit
fidea scurta cu 4 oua Baneasa
PREPARARE:
Punem puiul la fiert in 2 litri de apa cu sare (cat sa fie acoperit de apa) si il lasam sa fiarba in jur de 30 de minute, la foc mediu.
Luam spuma de cate ori va fi nevoie.
Focul trebuie sa fie mic cat timp se fierbe supa, doar cat sa nu faca bule.
Dupa acest interval adaugam zarzavaturile curatate si spalate, lasate bucati intregi, un catel de usturoi, boabe de piper si fierbem la foc mic-mic spre mediu.
Pentru ca ceapa sa ramana intreaga o intepam cu 2 scobitori dintr-o parte in alta.
Continuam sa luam spuma daca aceasta mai apare.
Cu 5 minute inainte sa oprim focul gustam si adaugam daca este nevoie sare.
Cand carnea si legumele sunt fierte luam de pe foc si strecuram supa.
Cu carnea si legumele poti face rasol de pui, salata cu maioneza, pilaf.
Pregatim fideaua pentru fiert.
O fierbem conform instructiunilor de pe pachet in supa strecurata.
Cu riscul de a ma repeta folosim doar supa si fidea pentru cate portii se servesc la masa respectiva.
Servim supa de pui cu fidea scurta Baneasa fierbinte, cu putin patrunjel proaspat tocat.
Pofta buna!
Va invit sa ma urmariti si pe YouTube
Daca ar vedea nepoatamea pozele.. cu sigurata te trezesti cu noi la usa :)) Promit ca i-au si cateii! 😛
OOhh, ce frumos!
Da ce supa buna ai facut tu!
Multumesc, Mary!
Pfffffffff, mi-am petrecut aproape toata noaptea pe site!!!
Ce de-a retete…ce de-a preparate…dar, of, CE POZE! La soare te poti uita da’la ele, ba!
Mai bine nu gaseam site-ul, am intrat la complexe 🙁
Felicitari! Superb site!
Multumesc, Iuliana!
Ce mâncare ar trebui săi dau soțului cu cancer la stomac.
Un doctor nutritionist specializat in oncologie va poate da astfel de sfaturi.