Salata de hering afumat

27 decembrie 2012Diva in Bucatarie

Salata de hering afumat. Reteta de salata de hering afumat. Salata de peste afumat. Cum faci salata de hering afumat

salata de hering afumat A

Salata de hering afumat, reteta simpla si foarte gustoasa

Salata de hering afumat este o descoperire recenta, dar a devenit rapid una dintre favoritele mele. Gustul intens al pestelui afumat, combinat cu legume crude si ingrediente simple, transforma aceasta salata intr-un aperitiv usor, sanatos si surprinzator de delicios. Reteta este foarte flexibila, asa ca poti ajusta ingredientele dupa propriul gust – mai mult morcov pentru prospetime, mai multe masline pentru aciditate si aroma sau chiar cateva rondele de ceapa rosie pentru un plus de culoare.

Beneficiile heringului afumat

Heringul este un peste gras, bogat in nutrienti esentiali. Nutritionistii il recomanda mai ales in sezonul rece datorita continutului ridicat de vitamina D, atat de necesara atunci cand lumina solara este redusa. Se spune ca 100 g de hering contin la fel de multa vitamina D cat 15 oua sau 1,5 kg de ficat de vita. In plus, ofera grasimi nesaturate care sustin imunitatea, reduc riscul de infarct si contribuie la buna functionare a organismului.

Ingrediente si sfaturi de preparare

Alegerea ingredientelor

Pentru aceasta salata nu exista cantitati fixe. Totul se potriveste “dupa gust”.

  • Heringul afumat este vedeta, iar aroma lui intensa se imbina perfect cu restul ingredientelor.
  • Morcovul crud aduce prospetime si o textura crocanta, contrastand cu pestele.
  • Maslinele sunt cele care echilibreaza gusturile – ideal ar fi sa fie fara samburi, pentru a fi feliate usor.
  • Optional, poti adauga ceapa rosie fin tocata, frunze de patrunjel sau cateva picaturi de zeama de lamaie.

Asamblarea salatei

Amesteca ingredientele intr-un bol, ajusteaza-le dupa gust si serveste salata rece. Culorile vii ale morcovului, heringului si maslinelor creeaza un aspect atat de apetisant incat vei dori sa o gusti imediat.

Retete asemanatoare

Daca iti plac aperitivele cu peste, pe divainbucatarie.ro gasesti multe retete similare:

  1. Salata de peste marinat fara maioneza – o varianta usoara si proaspata.
  2. Salata aperitiv cu peste marinat– perfecta pentru mese festive.
  3. Pate de peste afumatsau Salata Orientala cu peste– alte optiuni rapide si gustoase.

Pentru inspiratie suplimentara, colectia de salate festive de pe site iti ofera combinatii variate, usor de adaptat pentru orice ocazie. O poti vedea aici.

Mai multe retete de aperitive cu peste gasestii aici.

 

Iata de ce aveti nevoie si cum se face salata de hering afumat.

Ingrediente – nu ai nevoie de cantitati fixe:

hering afumat
morcov
ceapa rosie
masline
ulei de masline
otet balsamic
patrunjel verde – pentru decor

Mod de preparare pentru salata de hering afumat

Salata de hering afumat este un aperitiv extrem de simplu, dar surprinzator de gustos. Ai nevoie de doar cateva ingrediente si cateva minute pentru a o pregati, ceea ce o face ideala pentru mesele de sarbatoare, intalniri cu prietenii sau pentru o cina rapida in timpul saptamanii.

Pregatirea ingredientelor

Pentru ca salata sa fie gata intr-un timp foarte scurt, este important sa ai toate ingredientele pregatite inainte de asamblare.

  1. Incepe prin a toca ceapa tip julien, in fasii subtiri, astfel incat sa se imbine usor cu restul ingredientelor.
  2. Rade morcovul pe razatoarea cu gauri mari pentru a pastra textura crocanta si gustul proaspat.
  3. Taie heringul afumat in fasii potrivite, nici prea groase, nici prea subtiri, pentru a se distribui uniform in salata.

Asamblarea salatei

Dupa ce toate ingredientele sunt pregatite, pune-le intr-un bol incapator. Amesteca usor, astfel incat aromele sa se combine fara ca ingredientele sa se zdrobeasca. Potriveste gustul dupa preferinte — poti adauga mai mult morcov pentru prospetime, mai multe masline pentru aroma sau cateva picaturi de lamaie daca vrei o nota usor acrisoara.

Salata este gata in cateva minute si poate fi servita imediat, rece. Este satioasa, colorata si atat de gustoasa incat, cel mai probabil, vei dori sa o repeti in meniul tau saptamanal.

Te invit sa ma urmaresti pe YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *