Cotlet de porc impanat cu cascaval, mere si prune uscate

24 decembrie 2012Diva in Bucatarie

Cotlet de porc impanat cu cascaval, mere si prune uscate. Am primit de la macelaria „Cutitul Iscusit” un cotlet impanat cu cascaval, mere si prune uscate.

Cotlet de porc impanat cu cascaval, mere si prune uscate

Am primit de la macelaria „Cutitul Iscusit” un cotlet impanat cu cascaval, mere si prune uscate.

Initial ma gandeam ca nu voi scrie nimic despre aceasta reteta, parea una banala, dar m-am inselat.

Chiar este pe gustul meu, se face usor si o puteti prepara si voi acasa, pentru ca este o solutie simpla si foarte gustoasa.

I-am intrebat cum pregatesc marinata si iata de ce aveti nevoie daca nu aveti macelaria in zona (altfel merita sa o luati direct marinata si gata de pus in cuptor):

INGREDIENTE:

1 bucata cotlet de porc (700 -750 g)
1/2 mar taiat felii subtiri
2-3 felii cascaval
4-5 prune uscate – fara samburi

Pentru marinata:
1 lingura mustar
boia dulce de ardei si iute (dupa gust)
1 lingurita cimbru uscat
sofran
1 praf usturoi granulat
piper proaspat macinat
2 linguri ulei de masline
2-3 linguri vin alb

PREPARARE:

Pentru inceput marinam cotletul. Amestecam intr-un bol ingredientele pentru marinata. Ungem cotletul cu acestea, il punem intr-o punga si il lasam la rece peste noapte. Prunele uscate le punem sa se hidrateze intr-un bol cu apa. A doua zi crestam cotletul si umplem gaurile cu felii de mere, cascaval si prune taiate pe jumatate.

Condimentam cu sare si piper, apoi punem cotletul intr-un vas termorezistent impreuna cu marinata in care a stat si 1 lingura de ulei.
Il coacem la 200°C timp de 15 minute acoperit cu staniol, apoi alte 15-20 minute fara staniol.

Nu lasam prea mult cotletul in cuptor, astfel incat sa nu se usuce si sa devina fad.

Simplu, rapid si bun!
Pofta buna!

Ma gasiti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *