fbpx

RETETE RECENTE

SALATA DE HERING AFUMAT

December 27, 2012 | CATEGORIA

Salata de hering afumat am descoperit-o de curand si as vrea sa va spun ca este atat de buna incat am trecut-o urgent la categoria “favorite”.

Heringul este un peste gras cu multe beneficii pentru organismul nostru.  Nutritionistii il recomanda pentru consum mai ales in perioadele reci, caci continutul bogat in vitamina D compenseaza faptul ca nu o putem lua altfel din natura, respectiv de la lumina solara. Iarna, cand nu avem parte de soare trebuie sa consumam astfel de alimente. Am citit faptul ca heringul are in 100 g de carne atat de multa vitamina D cat am gasi in 15 oua sau 1.5 kg ficat de vita.

Heringul ofera si grasimi nesaturate, ajutand organismul sa lupte is creasca imunitatea, dar scade si riscul de infarc sau atac celebral.

Trecand de toate aceste calitati, revenind la reteta de salata de hering, as spune ca pe cat de banala este, pe atat de gustos este rezultatul. Si nu ar trebui sa ne mire. De cele mai multe ori lucrurile simple sunt cele mai bune.
Ingredientele le potrivim dupa gust, asa ca nu voi da cantitati exacte, potrivim amestecul asa cum ne place, cu mai mult morcov sau masline.

Morcovul, desi este folosit crud este fix ceea ce trebuie pentru aceasat salata. Aduce gust si textura crocanta, iar gustul este echilicbrat de masline. De preferat ar fi fara samburi, pentru a fi feliate, dar se pot folosi chiar si cele cu samburi.

Culorile din bol sunt atat de frumoase incat ti se face pofta inca de cand vezi combinatia ce te imbie sa o gusti.

Mai multe retete de aperitive cu peste gasiti aici.

Iata de ce aveti nevoie si cum se face salata de hering afumat.

INGREDIENTE:

hering afumat
morcov
ceapa rosie
masline
ulei de masline
otet balsamic
patrunjel verde – pentru decor

PREPARARE:

Tocam ceapa tip julien, dam morcovul prin razatoare (prin gaura mare), iar heringul il taiem fasii de marime potrivita.

Ametecam intr-un bol toate ingredientele si asezonam cu putin piper proaspat macinat, ulei de masline si otet balsamic. Amestecam pana se omogenizeaza compozitia, gustam si daugam daca este nevoie de otet, ulei sau piper, apoi punem salata pe un platou sau intr-un castron si o decoram cu patrunjel verde.

V-am spus ca se face simplu, usor si rapid!

Asta va doresc si voua.

Daca vreti sa vedeti cum am pregatit si alta reteta cu peste in varianta video va invit sa urmariti filmul si sa va abonati la canalul meu de You Tube:

 

Va astept si pe contul meu de Instagram:

 

Comentarii

  • Tare buna trebuie sa fie salatica..
    Desi un pic cu intarziere… cu mare drag iti urez Sarbatori fericite si un An Nou plin de realizari!!
    Pupici dulci!

    • diva in bucatarie

      Multumesc Simona, te pup!

  • corina

    foarte buna salata 🙂

    • diva in bucatarie

      DAAA! Stie Corina!

  • ama

    O idee minunata! O trec si eu pe lista!

    Sarbatori fericite!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Ama! Sarbatori fericite si tie!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *