Salata de hering afumat

27 decembrie 2012Diva in Bucatarie

Salata de hering afumat. Salata de hering afumat am descoperit-o de curand si as vrea sa va spun ca este atat de buna incat am trecut-o urgent la categoria „favorite”.

Salata de hering afumat am descoperit-o de curand si as vrea sa va spun ca este atat de buna incat am trecut-o urgent la categoria „favorite”.

Heringul este un peste gras cu multe beneficii pentru organismul nostru.

Nutritionistii il recomanda pentru consum mai ales in perioadele reci, caci continutul bogat in vitamina D compenseaza faptul ca nu o putem lua altfel din natura, respectiv de la lumina solara.

Iarna, cand nu avem parte de soare trebuie sa consumam astfel de alimente.

Am citit faptul ca heringul are in 100 g de carne atat de multa vitamina D cat am gasi in 15 oua sau 1.5 kg ficat de vita.

Heringul ofera si grasimi nesaturate, ajutand organismul sa lupte is creasca imunitatea, dar scade si riscul de infarc sau atac celebral.

Trecand de toate aceste calitati, revenind la reteta de salata de hering, as spune ca pe cat de banala este, pe atat de gustos este rezultatul.

Si nu ar trebui sa ne mire. De cele mai multe ori lucrurile simple sunt cele mai bune.
Ingredientele pentru salata de hering afumat le potrivim dupa gust, asa ca nu voi da cantitati exacte, potrivim amestecul asa cum ne place, cu mai mult morcov sau masline.

Morcovul, desi este folosit crud este fix ceea ce trebuie pentru aceasat salata. Aduce gust si textura crocanta, iar gustul este echilicbrat de masline.

De preferat ar fi fara samburi, pentru a fi feliate, dar se pot folosi chiar si cele cu samburi.

Culorile din bol sunt atat de frumoase incat ti se face pofta inca de cand vezi combinatia ce te imbie sa o gusti.

Mai multe retete de aperitive cu peste gasiti aici.

Daca va plac retetele de salate si le folositi pe post de aperitive, colectia de retete de salate festive o sa inspire, asa ca o puteti vedea daca apasati aici.

Iata de ce aveti nevoie si cum se face salata de hering afumat.

Ingrediente salata de hering afumat:

hering afumat
morcov
ceapa rosie
masline
ulei de masline
otet balsamic
patrunjel verde – pentru decor

Mod de preparare salata de hering afumat:

Salata de hering afumat este pe cat de simpla, pe atat de delicioasa!

Are nevoie de putine ingredinete si este satioasa.

O poti pregati pentru sarbatori, evenimente, ca aperitiv la masa cu prietenii sau doar pentru cina rapida.

Pentru ca salata de hering afumat sa fie pregatita rapid mi-am pregatit ingredientele la indemana.

Am tocat ceapa tip julien, apoi am ras morcovul prin razatoare cu gauri mari.

Am taiat heringul in fasii de marime potrivita.

Am pus toate ingredientele intr-un bol.

Am adaugat  putin piper proaspat macinat, ulei de masline si otet balsamic.

Am amestecat pana cand s-a omogenizat compozitia.

Am gustat. Pentru mine a fost perfecta, dar voi puteti sa adaugati daca este nevoie otet, ulei sau piper.

Servire salata de hering afumat:

Am pus salata intr-un castron si am decarat-o cu patrunjel verde.

Se poate manca cu paine simpla, toast sau crackers.

V-am spus ca se face simplu, usor si rapid!

Am mancat salata de hering afumat cu mare pofta!

Asta va doresc si voua.

Ma gasiti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmaritisi pe YouTube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *