Varza kale tempura

2 februarie 2024Diva in Bucatarie

Varza kale tempura, reteta simpla si usor de facut.

Porții: 1 Portie Dificultate: Usor Timp gatire: 10 Min

Varza kale tempura

Varza kale tempura, reteta simpla si usor de facut. Cum se face varza kale tempura? Cu ce servesti varza kale tempura?

varza kale tempura B

Pentru ca aluatul sa iti iasa perfect ai nevoie de apa foarte rece. O poti lasa in prealabil in frigider sau pui cuburi de gheata in ea.

Ai grija sa masori cantitatea de apa dupa ce se topeste gheata.

Poti folosi bere in loc de apa.

Daca vrei sa personalizezi reteta poti adauga in aluat un praf de pudra de usturoi sau boia afumata.

Daca vrei sa vezi cum am pregatit legume tempura, gasesti reteta aici.

Alte retete din bucataria japoneza:

  1. Porc cu ceapa in stil japonez
  2. Creventi in panko
  3. Paste shirataki cu soia si legume

Cum poti servi varza kale tempura? Iti las cateva sugestii:

  1. Ca aperitiv, langa alte preparate din bucataria asiatica.
  2. La micul dejun, cu omleta alaturi.
  3. Pe post de snack, in locul chipsurilor, covrigeilor sau produselor de patiserie.

Acestea fiind spuse iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru varza kale tempura:

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/6 Ingrediente

Instrucțiuni

0/3 Instrucțiuni
  • Am spalat si uscat frunzele de kale. Am avut frunze mici, dar daca sunt mari vei fi nevoit sa le tai in fasii/ bucati. Pentru pregatirea aluatului am amestecat rapid faina cu amidonul si sarea, apoi am turnat apa foarte rece. Am amestecat usor pentru a nu se forma cococoloase. In momentul in care s-a omogenizat compozitia am scufundat pe rand frunzele in aceasta.
  • Am incins uleiul intr-o tigaie incapatoare. Folosesti ulei in asa fel incat sa ai aproximativ 5 mm adancime pentru o prajire superficiala. Vei sti cand poti sa pui varza kale la prajit daca faci testul cu o picatura de aluat. Daca o pui in ulei si sfaraie, poti sa incepi procesul de prajire. Le poti gati si in baie de ulei, dar aluatul va retine mai multa grasime. Am scufundat pe rand frunzele in aluat, am scuturat excesul, apoi le-am pus in tigaie. Am avut grija sa nu aglomerez tigaia. Le-am gatit la foc iute, pana s-au rumenit pe fiecare parte, apoi le-am scos pe un prosop de hartie. Acesta va absorbi surplusul de ulei.
  • Le-am mancat imediat cu sos de soia. Daca vrei sa poti sa pregatesti langa varza kale si alte legume taiate fasii (dovlecei, vinete, fasole verde, ardei gras). Sunt perfecte pentru a rontai ceva sanatos. Imi plac mult mai mult decat chipsurile de kale.

Notă

Pentru aluat ai nevoie de faina universala. Nu folosesti faina cu agent de coacere. Aluatul nu iese corect nici cu faina integrala sau de secara. Poti sa folosesti bere foarte rece in locul apei.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *