Paste shirataki cu soia si legume

15 februarie 2016Diva in Bucatarie

Paste shirataki cu soia si legume.

Paste shirataki cu soia si legume

Shirataki  sunt un tip de paste tradizionale japoneze (asemanatoare cu taiteii). Sunt usor de pregatit, au un gust neutru si simplu si pot si servite cu sosuri de soia si alte condimente. Nu au carbohidrati sau gluten, asa ca pot fi folosite pentru diverse diete, avand zero calorii.

INGREDIENTE:

(pentru 1 portie)

294 g paste Shirataki (150g net) din faina de Konjac –  le-am gasit la Bio Mania

2linguri ardei gras rosu

1 lingura fasii subtire de morcov

1 lingura varfuita mazare congelata

2 cepe verzi

1 lingura varfuita fasii de dovlecel

1/2 lingurita ghimbir ras

1 lingurita usturoi pisat

2 linguri sos de soia

1 lingurita otet de orez

1 lingurita sos sweet and sour chili

1/2 lingurita amidon

2 linguri ulei

PREPARARE:

Punem intr-un bol sosul de soia, otetul de prez, sosul sweet and chili si amidonul si le amestecam pana se dizolva amidonul. Clatim foarte bine pastele apoi le fierbem in apa cu sare timp de 2 minute. Pastele au un miros ciudat cand sunt scoase din lichidul in care sunt ambalate, dar acesta dispare dupa fierbere.

Shirataki--paste-japoneze---cu-soia-si-legume-1Shirataki--paste-japoneze---cu-soia-si-legume-2

In uleiul incins calim legumele, apoi adaugam usturoiul si ghimbirul, amestecam si lasam inca 1 minut.

Shirataki--paste-japoneze---cu-soia-si-legume-3Shirataki--paste-japoneze---cu-soia-si-legume-3a

Adaugam sosul, lasam in jur de 1 minut apoi punem pastele scurse de apa in care au fiert. Amestecam bine pentru ca acestea sa fie acoperite integral de sos. dupa 2 minute luam de pe foc, mutam pastele intr-un bol si putem manca.

Shirataki--paste-japoneze---cu-soia-si-legume-4Shirataki--paste-japoneze---cu-soia-si-legume-5

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *