Tarta cu fructe low sugar
Tarta cu fructe
Tarta cu fructe low sugar
Aceasta reteta de tarta cu fructe low sugar este desertul ideal, fiind prietenos cu silueta.
Daca vrei sa o pregatesti pentru copii sau vrei sa reduci consumul de zahar, tarta cu fructe low sugar iti ofera echilibrul ideal intre gustul savuros si ingredientele sanatoase.
Cu o crusta crocanta, umplutura cremoasa fina si un decor simplu de fructe, acest desert o sa va impresioneze papilele gustative.
Iti poti oferi un rasfat savuros fara teama ca influentezi dieta.
Pentru a pregati aceasta tarta cu fructe low sugar ai nevoie de ingrediente simple, dar de calitate.
Acestea iti asigura o crusta de tarta crocanta.
Fructele pot deveni vedeta desertului, asa ca poti alege mai multe tipuri de fructe.
Iti recomand sa folosesti fructe proaspete, de sezon.
Proportiile ingredientelor folosite in mod gresit ar putea face ca aluatul sa nu aiba consistenta necesara.
Iti las cateva sfaturi ca sa obtii crusta perfecta.
- Untul trebuie sa fie rece.
- Se foloseste unt de cea mai buna calitate, cu grasime mare.
- Faina contine gluten. Cu cat lucrati mai mult aluatul se dezvolta glutenul si intareste produsele de patiserie.
- Cand intinzi aluatul folosesti o cantitate foarte mica de faina pe masa de lucru, pentru ca compozitia aluatului sa nu isi schimbe textura.
- Foloseste faina alba superioara 000. Eu folosesc doar faina de la Baneasa de peste 10 ani pentru rezultate perfecte.
Reteta de tarta cu fructe low sugar mi-a fost inspirata de campania Baneasa pentru lansarea filmului „Intors pe Dos 2”.
Este cea mai noua productie Disney si Pixar.
Cumpara cel putin 2 produse participante in promotie, scaneaza codul QR de pe ambalaj si inscrie bonul fiscal pe pagina concursului.
Sarbatoreste lansarea filmului „Intors pe Dos 2”, cea mai noua productie Disney si Pixar si poti castiga super premii!
Daca iti plac tartele iti mai las cateva retete:
- Cea mai buna tarta cu cirese si crema de migdale
- Tarta cu mere, pere si gutui
- Tarta cu ciocolata, nuca si ricotta
Acestea fiind spuse las lista de ingrediente si modul de preparare pentru tarta cu cu fructe low sugar in format video.
Mai jos gasesti explicatatiile scrise pas cu pas.
Ingrediente
- Pentru crusta (pentru o forma cu diametrul de 24 cm) Pentru umplutura
Instrucțiuni
- Pentru inceput am cernut faina trei nule de la Baneasa.
- In vasului unui mixer am pus untul rece, din frigider, taiat cuburi in prealabil. Am adaugat faina distribuind-o uniforma peste unt. Peste acestea am pus sare si zahar, apoi am mixat in jur de 30 secunde.
- Am adaugat oul, coaja rasa de lamaie, apa foarte rece si esenta de portocala. Am continuat sa mixez inca 40 secunde, apoi am scos aluatul si l-am framantat rapid pana cand acesta a devenit neted, elastic si nu se lipea de maini. L-am infasurat in folie alimentara si l-am pus in frigider pentru 60 minute.
- In acest timp am pregatit umplutura. Peste crema mascarpone am turnat mierea de albine. Apoi, am pus zaharul pudra. Am incorporat smantana pentru frisca in cateva transe, mixand dupa fiecare in parte. Am pus-o in frigider pana la momentul in care voi umple tarta.
- Cand au trecut cele 60 de minute am presarat faina pe masa de lucru si am intins aluatul. Poti presara si pe acesta foarte putina faina, ca sa nu se lipseasca de sucitor.
- Am pus aluatul in forma si am taiat marginile. L-am intepat cat mai des, astfel incat sa creasca uniform. Peste aluat am aranjat o hartie de copt si am pus boabe de fasole pentru a impiedica aluatul sa creasca prea mult. Poti folosi si perle pentru copt sau orez. Am copt crusta de tarta timp de 20 minute in cuptorul preincalzit la 180°C , apoi am scos greutatea. Am continuat coacerea pentru alte 25 minute sau pana se rumeneste usor.
- Cand a fost gata am lasat-o sa se raceasca complet. Am umplut crusta de tarta cu crema mascarpone. Dupa ce am nivelat-o am presarat afine, dar se pot folosi orice fructe doresti. Pentru decor am pus cateva frunze de menta.
Notă
Aceasta tarta cu fructe low sugar este foarte gustoasa. Este ideala pentru cei care doresc sa mentina un stil de viata sanatos fara a renunta la placerea unui desert.