Tarta cu cirese si crema de migdale

4 iunie 2021Diva in Bucatarie

Tarta cu cirese si crema de migdale. Ciresele sunt fructele mele preferate. Poate si pentru ca sunt nascuta in luna lui ciresar, dar cred ca dragostea mea pentru aceste fructe vine din copilarie.

Tarta cu cirese si crema de migdale – reteta foarte gustoasa de tarta cu fructe de sezon si o crema deosebita. Acest desert pare sofisticat, dar se pregateste mai usor decat ati crede.

Ciresele sunt fructele mele preferate. Poate si pentru ca sunt nascuta in luna lui ciresar, dar cred ca dragostea mea pentru aceste fructe vine din copilarie.

Impreuna cu fratele meu si fetele verisoarei mele ne urcam in ciresii matusei mele si culegeam cirese abia dupa ce ne saturam.

Cred ca erau cei mai mari ciresi pe care i-am vazut vreodata, iar fructele mari si carnoase erau atat de dulci si bune, ca nu mai aveam nevoie de nimic altceva pe post de desert.

Mi-am dorit ca atunci cand ma voi muta la casa sa am si eu ciresul meu, iar copilul meu sa se urce in el si sa culeaga fructele.

Din pacate am cumparat un cires ce se coace prea devreme si nu apuc sa manac fructele caci graurii reusesc sa se sature inaintea mea cu tot ce nu strica ploile.

Aceasta tarta cu cirese si crema de migdale este ca o bucurie pentru sufletul meu. De la prima felie si pana la ultima ma bucur  ca un copil mic de fiecare textura, gust si aroma pe care le intalnesc.

Poate veti fi surprinsi ca am ales sa tai ciresele in jumatate. Explicatia este foarte simpla: erau foarte coapte si exista riscul ca lichidul lasat de acestea sa influenteze textura cremei.

Le voi folosi intregi intr-o tarta simpla, de genul celei americane.

Daca si voua va plac ciresele la fel de mult cat imi plac mie, atunci trebuie sa incercati aceasta reteta. Mai am si alte sugestii pentru voi- trebuie doar sa apasati titlul retetei si veti fi redirectionati catre reteta respectiva:

Aceasta crema de migdale este practic o crema frangipane, dar nu am folosit faina pentru ca oul era relativ mic si consistenta mi s-a parut perfecta asa. Daca vreti sa respectati reteta atunci adaugati si o lingura de faina (25-30 g).

Crusta de aluat fraged se pregateste usor dar trebuie sa aveti in vedere ca este important ca untul sa fie foarte rece. prelucrati aluatul rapid, fara sa insistati foarte mult sa il framantati, ca sa nu se topeasca untul.

Dar, chiar si asa, il veti la frigider sa se odihneasca 60 minute.

Timpul de coacere difera foarte mult in functie de forma folosita si de puterea cuptorului.

Va recoamnd tavile cu fund detasabil. Daca nu aveti o astfel de forma folositi doua fasii de hartie de copt mai lungi decat tava, asezate in forma de cruce sub aluat. in acest mod veti ridica foarte usor tarta din tava.

Acestea fiind spuse va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru tarta cu cirese si crema de migdale in format video, dar si explicata pas cu pas.

INGREDIENTE:

(diamentrul de  26 cm)

Pentru blat:

250 g faina

120 g zahar pudra

1 varf cutit de sare

120 g unt

1 ou mic

10 ml otet

30-40 ml apa

Pentru crema de migdale:

100 g migdale macinate

100 g unt

100 g zahar tos fin

1 ou

1/2 lingurita scortisoara

Pentru umplere:

300 g cirese (cantarite fara samburi)

1/2 lingurita coaja rasa de lamaie

1 lingura varfuita de faina

PREPARARE:

Modul de preparare in format video il gasiti aici:

Pregatirea tarte cu cirese si creme de migdale incepe cu blatul.

Am pus intr-un bol faina, un varf cutit de sare, zaharul pudra si untul foarte rece taiat cuburi. Pentru ca acesta sa nu se incalzeasca si sa se topeasca de la caldura mainii am amestecat la inceput cu o furculita, apoi am framantat rapid cu mana pana am obtinut o compozitie cu aspect nisipos.

Am adaugat oul batut, otetul si apa foarte rece si am framantat cat am putut de repede aluatul. Otetul ajuta aluatul sa fie fraged, nu se va simti la gust dupa coacere. Cand aluatul a devenit neted si omogen l-am invelit intr-o folie alimentara si l-am pus in frigider pentru o ora.

In acest timp am pregatit crema. Am tocat migdalele cu coaja cat mai fin.

Intr-un bol am pus untul moale, zaharul tos si un varf cutit de sare. Cand compozitia a devenit cremoasa am incorporat un ou, apoi am adaugat migdalele tocate si scortisoara. Am pus si crema in frigider pentru 30 minute.

Am intins presarat putina faina pe masa de lucru, apoi am intins aluatul. Am masurat cu forma in care urma sa il pun, apoi am taiat aluatul in jurul ei. Va recomand sa folositi tarta cu fund detasabil  ce poate fi din acelasi material sau din sticla.

Cu ajutorul unui sucitor am mutat blatul in tava. Am avut grija sa tai aluatul la aceeasi inaltime, apoi l-am intepat cu o furculita pentru a nu se umfla la copt.

Am pus crema peste blat si am nivelat-o. Am taiat ciresele fara samburi in jumatate. Pentru ca acestea sa nu lase lichid le-am tapetat cu faina, apoi le-am pus peste crema de migdale. Pentru a echilibra dulceata cremei si fructelor am ras putina coaja rasa de lamaie.

Din marginile de aluat ramase am intins o foaie noua si am realizat un décor, dar puteti renunta la el, caci crema va creste si va acoperi mare parte din el.

Am copt tarta in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute. Puteti verifica daca este gata dupa 40 minute.

Am lasat tarta sa se raceasca complet apoi am feliat-o.

Sper ca veti incerca reteta si imi veti lasa in comentarii cat de mult va place.

Ma gasesti si pe INSTAGRAM.

Pagina mea de Facebook o gasesti daca apesi aici.

Te invit sa ma urmarestii si pe YouTube. Nu uitati sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *