Prajitura rapida cu cirese si crema mascarpone
Prajitura rapida cu cirese si crema mascarpone.
Prajitura rapida cu cirese si crema de mascarpone este o prajitura simpla, fara coacere. Pentru ca prajitura mea sa fie un desert sanatos nu am folosit zahar, am indulcit-o cu miere de albine, dar puteti sa puneti si sirop de agave sau sirop de orez.
Am folosit iaurt bio de cirese pentru a aduce un plus de gust, dar daca nu aveti in casa puteti incerca iaurt grecesc in care adaugati o mana de cirese zdrobite si siropul lasat de acestea.
Desertul acesta este foarte simplu. Oricine il poate pregati, chiar si un copil. Daca nu aveti mascarpone puteti folosi crema de branza Philadelphia. Daca vreti o prajitura mai dulce puteti adauga 30 g zahar pudra in plus, dar nu mai mult!
Azi mi-am propus sa iau o pauza de la gatit chestii complicate pentru ai mei. Mi-am comandat de curand o carte pe Librex.ro si nu mai am rabdare sa aman pentru week-end cititul.
Am pregatit aceasta prajitura de vara, cu cirese in maxim 15 minute, apoi am profitat de vremea frumoasa si m-am dus sa citesc in gradina. M-am uita pe site-ul Librex si am vazut ca au foarte multe carti la reducere, dar cel mai important lucru este ca au transport gratuit la orice comanda, oriunde in tara. Deja mi-am pregatit o lista cu pe care vreau sa le comand. In acest timp prajitura a stat in frigider timp suficient, asa ca am putut sa imi tai o felie si mi-am umplut sufletul de bucurie.
In general nu apuc sa pregatesc multe retete de deserturi cu cirese, caci nu ma satur niciodata sa le mananc asa, crude. Cu toate acestea am reusit sa strang o mica colectie de prajituri cu cirese, pe care o puteti vedea daca apasati aici.
Veti gasi in acea colectie de la prajitura simpla cu cirese, la deserturi la pahar fara coacere, briose, clafoutis si inca cateva prajituri delicioase.
Colectia retetelor de deserturi pentru vara, fara coacere, o gasiti daca dati click aici.
Acum va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru prajitura rapida cu cirese si mascarpone, desert fara coacere:
INGREDIENTE:
350-400 g cirese fara samburi
160 g piscoturi
500 g mascarpone
2-3 lingurite mari miere de albine sau sirop de agave
300 ml smantana pentru frisca
250 g iaurt bio cu cirese
PREPARARE:
Am masurat piscoturile si le-am taiat astfel incat sa fie cat inaltimea acestei tavi pe care am tapetat-o cu folie alimentara. Am inmuiat rapid in lapte rece. Au nevoie de 1 secunda!
Am aranjat piscoturile pe margine, 4 le-am pastrat pentru final.
am taiat ciresele in jumatate dupa ce le-am scos samburii. Cu o parte din ele am acoperit fundul tavii.
Am mixat mascarpone cu miere, apoi cu smantana pentru frisca adaugata in 4 transe.
La final am pus iaurtul de cirese si am amestecat cu o spatula. Am pus jumatate din crema peste cirese, am nivelat si am aranjat restul cireselor.
Am pus si restul de crema, am nivelat si am aranjat piscoturile pastarte. pentru ca mi-au ramas cateva cirese, le-am inghesuit intre piscoturi si margine. am acoperit cu o folie si am pus tava in frigider pentru o ora.
Dupa acest interval de timp am feliat prajitura si m-am intors in gradina sa citesc.
Va doresc o vara frumoasa!
Ma gasesti si pe INSTAGRAM.
Pagina mea de Facebook este aici.
Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.
Bună ziua!
Puteți să-mi spuneți, vă rog, cu ce alte fructe aș putea înlocui cireșele din această rețetă?
zmeura, mure, capsuni – cu conditia sa folosesti iaurt cu acel fruct – eu am folosit Muller