Salata Arlechin cu paste tricolore

3 septembrie 2024Diva in Bucatarie
5/1Reviews

Salata Arlechin cu paste tricolore

Porții: 4 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 12 Min Timp gatire: 8 Min Timp total: 20 Min

Salata Arlechin cu paste tricolore

Salata Arlechin cu paste tricolore delicioasa si usor de facut.

Este satioasa, gustoasa, cu aspect apetisant.

Se pregateste in timp scurt si nu necesita etape complicate.

Salata Arlechin cu paste tricolore este potrivita pentru cina, dar si pentru mese festive cand vreti sa serviti un bufet suedez.

Le poti folosi si pe post de garnitura langa friptura la gratar.

Salata Arlechin cu paste tricolore diva in bucatarie b

Pentru ca reteta sa iasa delicioasa trebuie sa folosesti ingrediente de calitate, dar si o gatire corecta a pastelor.

Sfaturi

  1. Pentru fiecare 100 g paste sa folosesti 1 l apa si 1 lingurita sare
  2. Sarea se pune in apa cand aceasta clocoteste.
  3. Pastele le pui dupa ce s-a dizolvat sarea
  4. Fierbi pastele conform timpului indicat pe punga
  5. Timpul de cronometrare incepe in momentul in care apa cu paste incepe sa clocoteasca
  6. Dupa gatire scurgi pastele si le lasi intr-o sita sa se raceasca.
  7. Nu clatesti pastele.

Salata Arlechin cu paste tricolore diva in bucatarie C

Vedetele acestei retete de salata Arlechin cu paste sunt pennele tricolore ce aduc un plus de culoare si gust.

Am folosit paste tricolore din grau dur de la Paste Baneasa colorate cu ingrediente naturale, cum ar fi sucul de rosii si spanacul.

Sunt gustoase, hranitoare, cu indice glicemic mic.

Mai multe retete de salate cu paste tricolore

  1. Salata italiana de paste
  2. In stil mexican
  3. Salata italiana de paste tricolore cu pui

Cum se face reteta de Salata Arlechin cu paste tricolore?

Vei gasi o multime de ingrediente in aceasta salata de paste. Impreuna dau gust bun si aspect apetisant.

Cat timp astepti sa fiarba apa, apoi pastele, poti sa tai restul ingredientelor.

Ai grija sa fierbi pastele al dente.

Poate te temi ca vor fi tari, dar te asigur ca doar asa te poti bucura de calitatea si gustul acestora.

Pastele fierte al dente au indice glicemic bun. Gustul si textura lor sunt absolut perfecte.

Cat timp poti pastra salata?

Fie te gandesti sa o mananci peste cateva ore, fie a doua zi, aceasta isi poate pierde din cremozitate.

Pentru a pastra cremozitatea si gustul bun pana a doua zi trebuie sa maresti cantitatea de maioneza si smantana.

Pui jumatate cand amesteci pastele si restul inainte sa o servesti.

Acestea fiind spuse te las sa descoperi reteta atat in format video, cat si cu explicati scrise, pas cu pas.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/16 Ingrediente
  • Pentru fierbere paste

Instrucțiuni

0/8 Instrucțiuni
  • Pentru ca pregatirea sa mearga rapid am pus apa la fiert pentru paste. In acest timp am taiat castravetii in cuburi mici. La fel am procedat si cu gogosarii.
  • Am continuat cu ceapa rosie, taiand-o cuburi la fel de mici ca si muraturile.
  • Am pus la fiert si mazarea. Am lasat-o pe foc 4-5 minute din momentul in care apa a inceput sa clocoteasca. Am scurs-o si am lasat-o sa se raceasca.
  • Am folosit paste tricolore din grau dur de la Baste Baneasa. Am avut nevoie de 320 g penne rigate. Puteti folosi si fusilli. Le-am pus la fiert in apa cu sare, cand apa clocotea.
  • Dupa 8 minute le-am scurs si le-am lasat sa se raceasca.
  • Cat timp s-au racit pastele am ras gouda. Puteti folosi si cascaval.
  • In continuare am taiat marunt salamul si sunca.
  • Pastele racite le-am mutat intr-un bol foarte mare. Peste acestea am pus maioneza, smantana, sare si piper. Am amestecat pana s-a omogenizat. Am adaugat in bol gogosarii, boabe de porumb si mazare. Peste acestea am pus salamul, castravetii murati, sunca, ceapa rosie, doua linguri generoase de parmezan si gouda. Am amestecat pentru ultima oara.
Print

Distribuie pe:

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *