Salata de post cu cartofi zdrobiti
Salata de post cu cartofi zdrobiti. Salata de post cu cartofi. Salata de cartofi zdrobiti. Salata cu cartofi zdrobiti reteta de post. Idei macare de post. salata de post

Salata de post cu cartofi zdrobiti, crocanti si aromati
Reteta de salata de post cu cartofi zdrobiti se face foarte simplu si usor.
Cartofi zdrobiti sau striviti cred ca ai mai mancat pana acum.
I-ai servit fie pe post de garnitura, fie simpli, fie cu salata.
Dar, in forma de salata, cu dressing cremos de iaurt si maioneza este posibil sa nu fii incercat inca.
Iti garantez ca este o alegere foarte buna. Nu ai cum sa gresesti cu aceasta alegere!
Salata de post cu cartofi zdrobiti este cremoasa, gustoasa si aromata.
Mai multe retete de salate de post cu cartofi:
Sfaturi:
- Speli foarte bine coaja cartofilor inainte sa ii fierbi.
- Nu este nevoie sa indepartezi coaja. Este gustoasa si plina de nutrienti.
- Maioneza este de post. Daca nu ai timp sau rabdare sa o faci in casa, poti sa folosesti sos de maioneza de post din comert.
- Ierburile aduc prospetime si gust foarte bun. Poti sa adaugi in plus menta verde sau cimbru. Daca esti fan coriandru nu ezita sa pui cateva frunze.
- In plus, poti adauga si 2 ridichi feliate subtire sau castravete (proaspat sau murat).
- Ulei de masline. Foloseste ulei de masline de cea mai buna calitate.
- Alege cartofi cu dimensiuni mici-medii. Pot fi zdrobiti usor si se rumenesc mai repede.
- Lasi cartofii sa se raceasca inainte sa ii amesteci cu sosul de maioneza cu iaurt vegan.
Servire:
- O poti manca simpla sau insotita de o salata verde.
- Daca vrei, o poti transforma in garnitura langa peste la gratar.
- Este perfecta atat pentru perioada de post, cat si pentru zilele in care iti doresti un preparat fara produse de origine animala.
- Este o optiune pentru mesele in familie, dar si pentru pachetel la serviciu.
Cartofiul este probabil unul din cele mai intalnite ingrediente in bucatarie.
Transformarea lui in preparate gustoase necesita putina imaginatie si dragoste pentru arome.
Daca vrei sa vezi cum am pregatit salata de post cu cartofi zdrobiti iti las mai jos reteta video in varianta scurta.
Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.Â
Mai jos gasesti lista de ingrediente si modul de preparare explicat pas cu pas.
Ingrediente
- Pentru sos
Instrucțiuni
- Am spalat cartofii cu coaja foarte bine sub jet de apa, apoi i-am pus la fiert in apa rece cu sare. I-am lasat sa fiarba in jur de 20 minute la foc mediu sau pana furculita a intrat si iesit usor din ei. In acest timp am preincalzit cuptorul la 200°C.
- Cand au fost fierti i-am scurs si i-am pus in tava mare a cuptorului. I-am zdrobit cu un pahar cu fundul plat.
- I-am uns cu ulei de masline, am presarat sare si piper proaspat macinat, apoi i-am pus la copt. Dupa 25 minute i-am intors si i-am mai copt inca 15 minute sau pana s-au rumenit. Timpul de coacere poate fi diferit in functie de puterea cuptorului si marimea cartofilor.
- Cat timp s-au copt cartofii am pregatit sosul. Am tocat ceapa verde, apoi jumatate de ceapa rosie, mararul si patrunjelul. Intr-un bol am amestecat 120 g iaurt vegan cu o lingurita pasta de usturoi si 150 g sos de maioneza. Am adaugat sare, piper si ceapa rosie, ceapa verde si verdeturile tocate.
- Am taiat cartofii zdrobiti cat sa poata fi mancati.
- Cand s-au racit i-am pus peste sos si amestecat. Poti pastra un cartof pentru decorul final. Daca vrei poti pune ridichi sau catraveti. Salata este si mai savuroasa daca sta la frigider 30 de minute.
Notă
Daca esti in cautarea unei retete de post gustoasa, ieftina, simpla si usor de facut, atunci salata de post cu cartofi zdrobiti este cea mai buna alegere. Savureaz-o alaturi de cei dragi si bucura-te de un preparat plin de arome si prospetime. 🥔🌿