Dovlecei pane de post – gustosi si usor de facut

18 martie 2025Diva in Bucatarie

Dovlecei pane de post. Dovlecei pane de post. reteta dovlecei pane de post. Dovlecei pane de post reteta diva in bucatarie. reteta de post dovlecei pane

dovlecei pane de post reteta diva in bucatarie A
Porții: 2 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 10 Min Timp gatire: 10 Min Timp total: 20 Min

Dovlecei pane de post, crocanti si gustosi, gata in cateva minute.

Reteta de dovlecei pane de post se face simplu si usor, cu doar cateva ingrediente simple.

Este un aperitiv savuros ce poste fi consumat si pe post de garnitura cand nu tii post.

Sunt legume ieftine, pe care le gasesti tot anul in piata sau supermarket.

Consumul de dovlecei este benefic pentru organism.

Contine vitamine si minerale si au un continut bogat de apa si fibre.

Ar fi ideal sa fie introdusi in meniu cat mai des. Este una din legumele mele preferate.

Acesti dovlecei pane de post merg de minune serviti la o masa festiva alaturi de alte aperitive si gustari de post.

dovlecei pane de post reteta diva in bucatarie B

Au crusta crocanta si aromata, iar miezul ramane moale.

Reteta este foarte usoara si gustoasa, combatibila cu orice dieta.

Ce iti poti dori mai mult?

Despre ingrediente:

  1. Dovlecei – Poti folosi atat soiul autohton, cat si dovlecei cu coaja verde inchis sau galben (zucchini). Este important ca leguma sa fie proaspata si ferma, cu coaja tare.
  2. Faina – Ai nevoie de faina universala. Daca ai intoleranta la gluten poti utiliza faina fara glutem faina de orez sau de naut.
  3. Apa minerala – Cea mai simpla solutie. Poti sa o inlocuiesti cu lapte vegetal cu gust neutru (soia sau orez).
  4. Condimente – Am folosit sare, piper si oregano uscat. Poti sa inlocuieti oregano cu busuioc sau cimbru. Daca vrei un plus de aroma si culoare adaugi si boia dulce si turmeric.
  5. Pesmet – Poti folosi orice tip de pesmet ai in casa (simplu, cu boia sau panko).

Mai multe retete de post cu dovlecei:

  1. bastonase de dovlecei la Air Fryer
  2. dovlecei la tigaie cu pesmet

Cu ce poti servi acesti dovlecei pane de post?

  1.  sos din iaurt vegan amestecat cu usturoi dat prin presa si marar
  2. tzatziki vegan
  3. mujdei
  4. sos de rosii picant
  5. salata verde

dovlecei pane de post reteta diva in bucatarie C

Te invit sa ma urmaresti si pe canalul de YouTube.

Am pregatit reteta in mod clasic, cu prajire in ulei. Daca vrei ii poti gati in friteuza cu aer.

Las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de dovlecei pane de post.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/11 Ingrediente
  • Pentru servit

Instrucțiuni

0/5 Instrucțiuni
  • Am spalat dovlecelul, la-m uscat, apoi l-am feliat in rondele cu o grosime de 2-3mm grosime. Le-am aranjat pe un tocator si am presarat sare pe toate feliile. Le-am lasat 10 minute pentru ca acestea sa elimine apa.
  • Intr-un bol am amestecat faina cu putina sare, piper proaspat macinat si oregano uscat. Poti sa inlocuiesti oregano cu busuioc sau cimbru. Am turnat treptat apa minerala si am amestecat pana am obtinut o compozitie usor fluida. In acelasi timp, am avut grija sa nu ramana cocoloase.
  • Am trecut pe rand rondelele de dovlecel prin compozitia de apa cu faina, scurgand surplusul, apoi prin pesmet, acoperind feliile cat mai bine cu acesta.
  • Am incins uleiul intr-o tigaie, la foc mediu. Cand s-a infierbintat am pus feliile de dovlecei si le-am lasat pana s-au rumenit pe ambele parti.
  • Le-am scos apoi pe un prosop de hartie ce va absorbi surplusul de ulei. le scoti din tigaie folosind o spumiera sau o penseta mai mare, fara sa intepi rondelele. Se pot manca imediat, avand alaturi un sos sau salata verde. Sunt deliciosi in orice combinatie alegi.
Print

Distribuie pe:

2 răspunsuri

  1. Minunați și foarte gustoși. Iaurtul vegan este un mujdei de usturoi? Nu am găsit rețeta acestui sos. Mulțumim mult, Cristina! Ne onorezi ca de obicei cu rețete delicioase. ❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *