Pastrav la cuptor cu orez prefiert si salbatic

17 octombrie 2024Diva in Bucatarie
5/1Reviews

Pastrav la cuptor cu orez . Pastrav la cuptor. Pastrav la cuptor cu orez prefiert. reteta pastrav la cuptor cu orez. pastrav la cuptor cu orez.

pastrav la cuptor cu orez prefiert si salbatic A
Porții: 2 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 15 Min Timp gatire: 35 Min Timp total: 50 Min

Pastrav la cuptor cu orez prefiert si salbatic

Pastrav la cuptor cu orez prefiert si salbatic, reteta simpla, gustoasa si sanatoasa.

Acest preparat se face rapid, usor, fara tehnici complicate.

Reteta de pastrav la cuptor cu orez prefiert si salbatic este perfecta atat pentru pranz, cat si pentru cina.

O poti personaliza in functie de gusturi schimband sosul de patrunjel cu mujdei sau pesto de leurda.

Daca nu folosesti sos de verdeturi poti adauga patrunjel proaspat tocat si menta in orezul prefiert si salbatic.

pastrav la cuptor cu orez prefiert si salbatic B

Mai multe retete cu pastrav:

  1. pastrav la cuptor cu cartofi
  2. peste cu cu sos de galbiori si sos de fructe de padure
  3. pastrav cu ceapa si seminte de pin

Despre pastrav

Am pus toate retetele cu peste intr-o singura postare, aici.

Pestele este un aliment sanatos, usor de pregatit.

Pastravul traieste in mod special in apele din regiunile montane, submontane sau chiar deluroase.

Este unul din cei mai apreciati pesti, avand gust bun si o multime de proprietati nutritive, fiind bogat in acizi grasi Omega 3 (foarte importanti pentru corp si creier), vitamina D si B12, acid folic si proteine de inalta calitate.

Cum se alege pestele?

Iti recomand sa cumpari pastravi proaspeti, nu congelati.

Iar pe cei proaspeti trebuie ii recunoasti dupa corneea transparenta, convexa si pupilele negre.

Poti fi atent si la pielea acestuia. Trebuie sa fie elastica si lucioasa.

In cazul in care nu iti place sa cureti pestele poti sa ii ceri vanzatorului sa o faca. In anumite supermarketuri il gasesti chiar eviscerat, in altele pretul pentru acest serviciu este modic.

pastrav la cuptor cu orez prefiert si salbatic C

Despre orez

Pentru reteta de pastrav la cuptor cu orez prefiert si salbatic am ales pe post de garnitura am ales orez prefiert si salbatic de la Baneasa.

Il gasesti in cutii cu doi saculeti de 100g fiecare.

Orezul salbatic este un soi de orez originar din America de Nord.

Este cunoscut pentru culoarea sa neagra  sau maro si pentru gustul sau bogat si aromat.

Orezul salbatic este bogat in fibre si proteine, fiind o sursa  excelenta  de nutrienti.

Are un timp de gatire mai lung si o textura  putin mai crocanta  decat orezul alb.

Daca vrei sa vezi cum se face reteta de pastrav la cuptor cu orez prefiert si salbatic iti las pentru inceput modul de preparare in format video.

Mai jos gasesti explicatiile scrise.

 

 

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/15 Ingrediente
  • Pentru uns pestele
  • Pentru sosul de patrunjel

Instrucțiuni

0/8 Instrucțiuni
  • Am preincalzit cuptorul la 200°C si am pregatit emulsia cu care voi unge pestele atat la exterior, cat si la interior. Intr-un bol am pus untul moale si usturoiul dat prin presa. Am adaugat piper, sare si ulei de masline. Pentru aroma am folosit oregano uscat. Am amestecat bine pana am obtinut o emulsie omogena.
  • Am taiat o lamaie in felii de marime medie, apoi am uns pestele pe ambele parti.
  • In tava in care urmeaza sa coc pastravii am turnat vinul si uleiul. In functie de cat de mari sunt pestii si tava adaptati cantitatile de lichid ca sa fie de de 2-3 mm inaltime. Am uns pestii cu untul aromat si la interior, apoi am aranjat cateva frunze de patrunjel si felii de lamaie.
  • Am copt pastravii timp de 35 minute. Vei sti ca sunt gata cand pielea este usor rumenita.
  • In acest timp am pus apa fiert pentru orez. Cand a dat in clocot am adaugat 1 lingura de sare. Pe post de garnitura am ales orez prefiert si salbatic de la Baneasa. Am fiert orezul cu capac timp de 18 minute. Daca il vreti mai moale il lasati 20 minute.
  • Cat timp s-a fiert orezul am pregatit sosul de patrunjel. Am tocat patrunjelul marunt. L-am pus apoi intr-un mixer. Am adaugat ulei de masline, suc de lamaie, sare, usturoi dat prin presa, piper proaspat macinat si miezul de nuca. Am pasat pana am obtinut o compozitie omogena.
  • Cand orezul a fost gata l-am scos din oala. Am desfacut saculetele si le-am pus in farfurii. Arata foarte bine, cu boabe care nu s-au lipit intre ele.
  • Peste orez am pus pestele, iar peste acesta am pus sos de patrunjel. Am mancat pastravul la cuptor orez prefiert si salbatic imediat cum l-am scos din cuptor. Este aromat, delicios, iar ganitura satioasa si sanatoasa.

Notă

Daca iti ramane pastrav cu orez prefiert si salbatic il poti incalzi a doua zi in cuptorul cu microunde.

Print

Distribuie pe:

2 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *