Paste cu sos cremos de ceapa, rosii si mascarpone

3 iunie 2025Diva in Bucatarie

Paste cu sos cremos de ceapa. Reteta de paste cu sos de ceapa coapta. Paste cu sos de ceapa rosii si mascarpone

Paste cu sos cremos de ceapa rosii si mascarpone A
Porții: 2 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 5 Min Timp gatire: 30 Min Timp total: 35 Min

Paste cu sos cremos de ceapa, rosii si mascarpone, un preparat delicios, simplu si usor de facut

Reteta de paste cu sos cremos de ceapa, rosii si mascarpone are nevoie de putine ingrediente.

Este posbil sa le ai deja in casa.

Am ales sa caramelizez ceapa la cuptor, impreuna cu rosii proaspete si rosii uscate.

Aroma blanda data de usturoiul copt este completata de cimbru.

Mai multe retete de paste cu sos cremos:

  1. Paste cu sos de rosii si mascarpone
  2. Penne Quatro formaggi
  3. Paste cu sos cremos de ardei

Ceapa gatita la cuptor, cu rosii uscate la soare, mascarpone si patrunjel proaspat se transforma intr-un  sos foarte gustos.

Aromele sunt dulci si savuroase.

Daca alegi sa caramelizezi ceapa la cuptor vei face asta mai rapid si mai usor.

Trebuie sa ai grija sa mai adaugi putina apa sau ulei, ca sa nu se lipeasca.

Paste cu sos cremos de ceapa rosii si mascarpone B

Despre ingrediente si sfaturi:

Ceapa – am folosit ceapa galbena de marime medie spre mare.

Poti pune capatana de usturoi intreaga,

Rosiile uscate la soare sunt minunate. Echilibreaza dulceata data de ceapa si usturoi.

Crema mascarpone aduce cremozitate. Daca nu ai in casa poti pun e crema de branza sau smantan a grasa.

Poti presara in farfurie parmezan ras fin.

Daca adaugi un pumn de mozzarella rasa in sosul final si amesteci cu pastele fierbinti, proaspat scurse, sosul va fi si mai cremos.

Apa in care au fiert pastele trebuie sa fie usor racita cand o pui peste crema mascarpone.

Iti recomand sa folosesti paste scurte (farfalle, penne, rigatoni, fusilli, etc)

Cu ce poti servi aceste paste cu sos cremos de ceapa, rosii si mascarpone?

  1. Le poti manca simple
  2. O salata poate acompania acest preparat
  3. Merg de minune cu pui gatit la cuptor sau la gratar.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube.

Acum te las sa citesti cum sa faci paste cu sos de ceapa, rosii si mascarpone.

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/13 Ingrediente

Instrucțiuni

0/4 Instrucțiuni
  • paste cu sos cremos de ceapa rosii si mascarpone 1
    Am preincalzit cuptorul la 180°C. Ceapa curatata si spalata a fost taia in jumatate, apoi julien. In tava de copt am turnat uleiul de masline.. Apoi am pus ceapa feliata, rosiile cherry, rosiile uscate la soare si usturoiul. Am vrut sa pun capatana intreaga, dar cand am taiat capatul de sus, cateii s-au desprins unul de altul. Pana la urma cred ca este mai bine asa, caci se coc mai repede.
  • paste cu sos cremos de ceapa rosii si mascarpone 2
    Am acoperit cu o folie si am dat la cuptor pentru aproximativ 50 minute. Din cand in cand am ridicat folia sa vad daca se lipesc de tava. Dupa 30 minute am turnat 30 ml apa pentru a preveni arderea. In acest timp am tocat patrunjleul si mi-am masurat cantitatea de mascarpone. Dupa 50 minute am ridicat folia si am mai lasat 10 minute. Cu putin timp inainte sa scot folia am pus pastele la fiert in apa cu sare. Dupa 6 minute de fierbere am scos 120 ml din apa intr-o cana si am pus-o la racit intr-un vas cu apa cu gheata.
  • paste cu sos cremos de ceapa rosii si mascarpone 3
    Am pus in vasul unui blender ceapa caramelizata, usturoiul copt, rosiile cherry si cele uscate. Am adagat crema mascarpone, apa de la paste racita, piper proaspat macinat, sare si boia dulce. Am pasat totul pana am obtinut o crema omogena.
  • paste cu sos cremos de ceapa rosii si mascarpone 4
    Am mutat crema de ceapa intr-un vas. Peste aceasta am pus pastele scurse, patrunjelul verde si am amestecat. daca vrei un sos si mai cremos adauga si 50 g mozzarela rasa. Pastele fierbinti o vor topi. Am amestecat bine apoi am impartit pastele in farfurii. Au iesit foarte gustoase!

Notă

Daca nu consumi toate pastele le poti pastra pana a doua zi la frigider. Vei avea nevoie de 50-80 ml lichid in care au fiert pastele atunci cand le incalzesti pentru ca acestea sa isi recapete cremozitatea.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *