Dovlecei umpluti cu carne de vita

9 august 2025Diva in Bucatarie

Dovlecei umpluti. Reteta dovlecei umpluti. Dovlecei umpluti cu carne de vita. Mancare cu dovlecei. Reteta simpla de dovlecei umpluti.

Dovlecei umpluti cu carne de vita A
Porții: 6 Portii Dificultate: Usor Timp prep: 15 Min Timp gatire: 1 Ore Timp total: 1 Ore 15 Min

Dovlecei umpluti cu carne de vita. Gustosi si suculenti, usor de preparat – perfecti pentru pranz sau cina.

Reteta de dovlecei umpluti cu carne de vita este simpla, delicioasa si hranitoare.

Este alegerea perfecta pentru o masa satioasa.

Acesti dovlecei umpluti cu carne de vita la cuptor ies foarte fragezi, iar carnea ramane suculenta, cu gust si textura placuta.

Ii poti manca in orice anotimp, dar vara sunt mai gustosi, cand dovleceii sunt in sezon.

Daca ai in gradina cu siguranta ai nevoie de multe sugestii de retete, caci din doua tufe poti culege multi dovlecei.

Ii poti gati in multe moduri. De la supe si ciorbe, pana la mancaruri de post sau cu carne, dar si aperitive, budinci sau salate.

Cum faci o umplutura foarte gustoasa pentru dovlecei umpluti la cuptor?

Pentru ca reteta sa iasa foarte gustoasa am amestecat carnea tocata cu ceapa calita si orez.

Prospetime si gust bun au fost asigurate de pulapa de rosii. Am folosit cateva rosii cherry (fara seminte si zeama) si verdeata multa (patrunjel si frunze de menta).

Daca nu ai verdeturi proaspete poti pune si uscate.

Cu aceasta umplutura am pregatit si sarmale in frunze de vita de vie. Au iesit o nebunie!

Dovlecei umpluti cu carne de vita B

Sfaturi utile pentru un gust desavarsit:

1. Alege dovleceii potriviti.

Foloseste dovlecei tineri, de marime medie, pentru o textura frageda. Daca sunt prea mari atunci ii scobesti, presari sare la interior si ii lasi 15 minute sa elimine apa.

2. Carnea de vita

Alege carne de vita cu grasime. Daca este prea slaba poti pune putina carne de porc.

3. Orezul trebuie sa fie de calitate, cu bob lung sau mare.

4. Cateva rosii cherry tocate sau pulpa de la o rosie medie in umplutura de carne aduc un plus de gust si prospetime.

5. Verdeturile proaspete aduc un plus de prospetime. Pentru un gust mai fresh poti folosi si menta proaspata.

6. Gatesti pe flacara aragazului, dar lasi apoi preparatul in cuptor, la temperatura mica.

In timpul coacerii acoperi vasul cu capac sau folie de staniol.

Cu ce se poti servi dovleceii umpluti

Sunt deliciosi cu putina smantana alaturi, dar poti sa incerci si iaurt gros amestecat cu un catel de usturoi si marar.

Nu uita sa pui pe masa paine proaspata si moale.

Merg de minune si cu focaccia pufoasa. 

Alte retete de dovlecei umpluti:

  1. Dovlecei umpluti cu branzeturi
  2. barcute din dovlecei cu rosii si orez
  3. Dovlecei Caprese

Inainte sa iti arat cum se preparara dovleceii umpluti cu carne de vita te invit sa te abonezi la canalul meu de YouTube. 

 

 

Ajustează porțiile

Ingrediente

0/16 Ingrediente

Instrucțiuni

0/5 Instrucțiuni
  • dovlecei umpluti cu carne de vita 01
    Pentru inceput am pus orezul in apa. L-am lasat 5 minute, apoi l-am scurs si l-am pus peste carnea tocata. Am tocat ceapa in cuburi mici, apoi am calit-o in 2 linguri de ulei. Am pus-o si pe aceasta peste carne. in continuare am adaugat compozitiei de carne patrunjelul si menta tocate marunt, sare, piper, pudra de chimion si rosiile cherry tocate.
  • Dovlecei umpluti cu carne de vita 1
    Am spalat dovleceii, i-am taiat in jumatate si i-am scobit.
  • dovlecei umpluti cu carne de vita 2
    Am umplut dovleceii cu carnea tocata lasand 0,5 cm liber de la marginea de sus. Orezul si carnea se vor umfla in timpul gatirii si ar putea iesi. Pe post de capac am folosit rosii cherry taiate pe jumatate.
  • Pentru sos am calit intr-o lingura de ulei usturoiul si pasta de rosii. Am adaugat sucul de rosii si zaharul, apoi supa calda de vita.
  • Am aranjat dovleceii intr-o oala si am turnat sosul. Pentru inceput i-am fiert pe flacara aragazului pentru 15 minute. In acest timp am preincalzit cuptorul la 180°C, apoi am mutat dovleceii in cuptor pentru 45 minute. Peste un gust mai fresh poti pune in sos cateva frunze de menta. Le vei scoate la final. Am acoperit dovleceii cu o farfurie astfel incat acestia sa fie acoperiti bine de sos in timpul gatirii, atat pe flacara, cat si la cuptor. I-am mancat imediat, cu iaurt amestecat cu putin usturoi dat prin presa si marar. Poti sa ii mananci cu smantana. Tare buni au iesit!

Notă

De ce merita sa incerci reteta de dovlecei umpluti?

Este gustoasa, spornica si se face usor. Ingredientele sunt simple si usor de procurat. Preparatul este o sursa buna de proteine asigurate de carne, dar si de fibre si vitamine, de la dovlecei. Daca faci o cantitate mare poti sa pastrezi o parte din aceasta in congelator pana la trei luni. Va fi insa o problema cu textura dovlecelului, aceasta fiind foarte moale dupa decongelare.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *